Probleme in cuplu? 3 metode pentru a le face față

Viața în cuplu este deosebită, deoarece ne oferă posibilitatea de a ne bucura de sprijin emoțional și afectiv, dar și de suport în ceea ce privește traiul zilnic. Practic cuplul poate fi privit ca o organizație în care membrii săi se ajută reciproc, realizând împreună lucruri mai bune și cu mult mai rapid decât ar face-o individual. Cu toate acestea însă chiar și în cuplu pot apărea diferite probleme, iar pentru a le face față acestora îți prezentăm 3 dintre cele mai utile metode prin care le poți face față.

Apelează la un terapeut

Atunci când apar problemele în cuplu avem tendința fie de a le ignora, fie de a le acorda o importanță mai mică decât li se cuvine. Adevărul este însă că orice cuplu are probleme, însă de parteneri depinde dacă problemele sunt recunoscute și depășite, sau ascunse pur și simplu „sub preș”. O vizită într-un cabinet psihoterapie nu este o rușine, ci din contră un pas înainte spre salvarea cuplului, deoarece un specialist poate vedea echilibrat problema și poate sugera diferite abordări și căi de răspuns la aceasta. 

Desigur, un psihoterapeut cuplu in Bucuresti nu va doar oferi soluții pe care partenerii să le încerce, ci va încerca pe cât posibil să îi ajute pe cei doi să găsească singuri metode prin care să depășească situațiile complicate. Pentru ca un cuplu să reușească să își păstreze armonia este necesară implicarea celor doi parteneri, astfel că terapeutul va încerca să îi determine pe aceștia să găsească și singuri metode prin care să comunice eficient și să rezolve situațiile complicate.

Petrece timp împreună cu persoana iubită

Cele mai citite articole

Multe dintre problemele care apar în cuplu au la bază faptul că partenerii nu mai reușesc să petreacă suficient de mult timp de calitate unul cu celălalt. Este important ca fiecare dintre voi să își facă timp, chiar dacă acest lucru înseamnă o organizare nouă a evenimentelor vieții. În plus, ideea de timp presupune și cunoașterea „limbajului de iubire” al celuilalt, adică formele de iubire pe care le agreează, pentru ca acestea să poată fi acoperite. Dacă partenerului tău îi plac atingerile, atunci încearcă să fii mai afectuos din punct de vedere fizic. Dacă partenerului îi place conectarea emoțională, atunci găsește timp pentru a-i oferi conectare și fă-l să se simtă special cu fiecare mesaj trimis sau spus. 

Comunicați eficient

Comunicarea este cheia către o relație fără probleme, deoarece atunci când comunici scoți practic la iveală problemele. Desigur, este nevoie ca în procesul de comunicare să vă respectați ideile și opiniile și eventual să apelați la un terapeut care să gestioneze mai ușor acest proces, fiind imparțial. Prin comunicare puteți afla diferite aspecte legate de cuplu, dar și de fiecare în parte, sau opinii cu privire la gestionarea anumitor situații. Nu îți face griji dacă nu veți fi mereu pe aceeași lungime de undă, în definitiv este important să discutați constructiv, găsind astfel un numitor comun la problemele voastre.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când vine vorba despre armonie în cuplu. Comunicarea și terapia pot ajuta considerabil relația de cuplu, așa că optează pentru aceste aspecte pentru a evita problemele în cuplu sau pentru a le gestiona pe cele existente. 

Cele mai citite articole

Share your love