Remi etalat – Rummy 45 cel mai popular joc românesc

Poate cea mai antrenanta varianta a jocului de remi este cea in care piesele sunt etalate pe masa de joc. Jocul de remi mai este numit si Rummy 45. Daca pana acum nu ai mai jucat remi in varianta etalat, este important sa cunosti care sunt regulile pentru acest tip de joc de societate. Cand vorbim despre reguli remi etalat avem in vedere cateva reguli foarte simple si care sunt usor de inteles de catre orice jucator.

Piesele jocului de remi si impartirea acestora

Pentru jocul de remi avem la dispozitie 106 piese. Dintre acestea 104 piese sunt numerotate incepand de la numarul 1 si pana la numarul 13. Celelalte 2 piese ramase sunt piese de tip Joker. In privinta pieselor numerotate avem la dispozitie patru culori, si anume rosu, albastru, galben si negru. Pentru fiecare dintre aceste culori piesele numerotate de la 1 la 13 sunt disponibile in dublu exemplar.

Inainte de a imparti piesele, acestea sunt amestecate si sunt grupate in gramezi de cate 7 piese. Piesele sunt intoarse cu fata in jos. O singura piesa nu va fi grupata, piesa respectiva fiind folosita pentru a numara gramezile formate anterior. Piesa ramasa se numeste Atu si este folosita pentru a intoarce piesa care se va aseza pe gramada urmatoare numaratorii. Acea gramada de piese va fi prima distribuita jucatorilor.

La inceputul jocului se primesc catre 14 piese, exceptie facand jucatorul care urmeaza sa inceapa jocul. Acesta va primi 15 piese. Toate piesele primite de jucatori sunt aranjate pe tabla de joc. Setul de joc contine 4 astfel de table de joc. Prin urmare jocul de remi poate fi jucat de minim 2 jucatori si de cel mult 4 jucatori.

Regulile jocului de remi etalat

Obiectivul jocului de remi etalat este acela de a da toate piesele de pe tabla pe masa prin coborarea sau prin etalarea pieselor. Pentru a face acest lucru jucatorii trebuie sa alcatuiasca pe baza pieselor formatii si suite. Odata ce au fost impartite piesele si jucatorii le-au asezat pe tabla, urmeaza ca fiecare jucator sa traga piese. Piesele sunt trase din gramezile ramase pe masa.

Fiecare jucator trebuie sa lase jos o piesa pe care considera ca nu o poate folosi. Piesa va fi asezata in pozitie orizontala. Fiecare jucator va adauga ulterior cate o piesa la respectivul sir de piese. Pentru a aduna puncte jucatorii trebuie sa alcatuiasca combinatii valide de piese de tipul formatiilor si al suitelor. In momentul in care astfel de formatii si suite sunt disponibile pe tabla de joc, jucatorul va putea sa le etaleze pe masa de joc. 

Combinatia de tip suita se refera la un grup alcatuit din cel putin 3 piese consecutive avand aceeasi culoare. Numarul 1 este o piesa care poate fi folosita pentru combinatiile de tip 1-2-3 sau 12-13-1. Combinatia de tip formatie este alcatuita din 3 sau 4 piese avand acelasi numar si culori diferite. Formatia completa contine 4 piese. Odata ce formatia este completa nu mai pot fi adaugate ale piese. Piesa Joker poate sa fie folosita in locul oricarei alte piese atat pentru combinatiile de tip suite, cat si pentru combinatiile de tip formatie. Joker-ul poate tine locul unei singure piese.

Etalarea acestor combinatii de piese se poate face doar cand este tura fiecarui jucator si doar dupa ce acesta a tras o piesa din gramada. Pentru prima coborare este nevoie de cel putin 1 suita si de un minim de 45 de puncte. La fiecare tura a jocului se pot cobori suite si formatii, dar in acelasi timp se pot „lipi” piese la suitele sau formatiile aflate deja etalate pe masa. 

Tura fiecarui jucator se termina atunci cand o piesa pe care nu o poate folosi este pusa jos, in sirul pieselor care nu pot fi folosite. O alta regula a jocului de remi etalat este folosirea Atu-ului. Piesa Atu poate fi trasa de orice jucator daca Atu-ul este cea din urma piesa de care jucatorul respectiv are nevoie pentru a incheia jocul. Singura conditie este ca Atu-ul sa fie folosit pentru a face o formatie sau suita care sa fie coborata pe masa de joc, iar ultima piesa sa fie folosita pentru inchiderea jocului.

Joaca remi etalat online!

Daca vrei sa joci remi etalat, acum poti face acest lucru in online. VIP Remi ofera posibilitatea tuturor pasionatilor de remi sa se bucure de acest joc alaturi de adversari reali. Cu ajutorul unui telefon inteligent sau al unei tablete poti juca oricand si de oriunde remi etalat online. 

Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a te bucura de unul dintre jocurile de societate cele mai populare este sa iti creezi un cont pe platforma VIP Remi si sa te relaxezi jucand remi etalat alaturi de adversari care au aceeasi pasiune ca si tine.

Articolul Anterior

10 sfaturi pentru o igienă orală perfectă

Articolul Urmator

Curățarea și igienizarea pernelor și pilotelor. 5 sfaturi care îți vor fi de ajutor

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *