Sezonul virozelor bate la ușă! Află cum să ai un sistem imunitar puternic

În această perioadă, posibilitatea de a dezvolta alergii sau a te îmbolnăvi este din ce în ce mai crescută. E nevoie să luăm măsuri de precauție, pentru a face față cu brio zilelor și pentru a înfrunta toate lucrurile pe care le avem de îndeplinit. Reclamele încep să apară din ce în ce mai des la televizor, menționând tot feluri de sfaturi. Totuși, dacă vrei să știi exact ce este eficient și simplu pentru tine, atunci când ai în vedere protejarea împotriva diferitelor virusuri, poți să te orientezi după lista de mai jos, unde toate soluțiile sunt rezumate.

Iată cum să îți menții imunitatea la o capacitate maximă:

Schimbă alimentația 

Primul pas de care ai nevoie pentru un sistem imunitar puternic este o grijă mult mai sporită pe care trebuie să o acorzi alimentației tale. Ca acesta să funcționeze la capacități optime, încearcă să mănânci mult mai multe legume, fructe și alimente bogate în proteine și vitamine, pentru că majoritatea au și calități detoxifiante. Specialiștii recomandă consumarea a 5 fructe pe zi, acestea putând fi atât gustări, cât și introduse în mesele principale. Poți, așadar, să îți începi dimineața cu un măr, să ai la prânz un shake din diferite fructe și leguminoase, care pe lângă că e sănătos, mai este și sățios, și îți poți încheia ziua cu o supă zdravănă din legume.

Ai grijă cu suprasolicitarea fizică și psihică

Cele mai citite articole

Un alt factor deosebit de relevant pentru sistemul tău imunitar este și menținerea unui grad scăzut de oboseală fizică și psihică. Lumea nu prea ține cont de suprasolicitările care se produc acasă sau la muncă din cauza stresului, se forțează foarte tare și în acest mod ajung să capete diferite afecțiuni minore sau mai grave, de la caz la caz. Fii mult mai atent când vine vorba de acest aspect și prioritizează-ți sănătatea, pentru că e mult mai greu să repari, decât să previi.

Apelează la suplimente 

Suplimentele pot constitui un ajutor semnificativ în această luptă de cucerire a unei imunități puternice. Acestea nu înlocuiesc un regim de viață sănătos, ci doar vin, așa cum le spune și numele, să încurajeze șu ușureze lupta organismului tău cu diferiți factori nocivi. Poți găsi suplimente pentru întărirea imunității pe vegis.ro, de unde poți alege de la capsule, la prafuri pulbere și uleiuri, fiecare având propriul scop. Imunitatea se construiește și se întreține în timp, așa că depistează întâi care îți sunt carențele. Poate că tu ai nevoie de vitamina C ori de suplimente care să îți reducă din oboseală. Documentează-te și alege corespunzător în funcție de nevoile tale.

Cu acești trei pași simpli, vei ști exact cum să îți dozezi resursele proprii de energie și când să intervii cu ajutor din exterior. E nevoie să fim foarte atenți în această perioadă, pentru că virozele pândesc la tot pasul și dacă nu sunt prevenite, ne pot pune în încurcătură toate planurile. Sănătatea trebuie pusă întotdeauna pe primul loc.

sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Diferentele dintre anvelopele de iarna si anvelopele de vara

Articolul Urmator

3 situații în care e recomandată electroforeza lipoproteinelor

Cele mai populare