Sfaturi si informatii pentru a alege echipamentul de vanatoare potrivit pentru iarna

In orice sport este extrem de important sa iti alegi un costum bun, iar alegerea hainelor pentru vanatoare, in special in sezonul rece, are unele elemente semnificative care vor influenta in mod direct rezultatul final. 

Imbracamintea de vanatoare trebuie sa fie calduroasa dar si impermeabila astfel incat umezeala sa nu treaca prin ea. Tehnologiile moderne au facut in prezent posibila eliminarea de materiale grele si inlocuirea lor cu straturi ceva mai usoare si mai convenabile.

In plus, gama de haine de vanatoare pentru iarna trebuie sa il ajute pe vanator sa devina invizibil in mediu. Utilizante de mai multi ani, materialele pentru deghizare au evoluat considerabil si imbracamintea potrivita pentru iarna nu face exceptie de la aceasta regula. Pe MLD Guns poti vedea mai multe articole care iti vor atrage cu siguranta atentia.

In momentul in care iti alegi hainele de vanatoare pentru ianra va trebui sa incepi de la pantofi. Trebuie sa amintim si faptul ca bocancii de vanatoare au inlocuit cizmele pentru ca sunt mult mai confortabili si pentru ca, utilizand bocanci, te poti deplasa mai usor pe distante lungi. In cazul in care trebuie sa stai toata ziua in frig, cea mai buna varianta este sa optezi pentru cizme, care iti vor tine mai usor picioarele calde.

Cum poti alege corect incaltamintea pentru iarna

In cazul in care nu stii cum sa iti alegi incaltamintea de vanatoare pentru iarna, iti prezentam cativa factori pe care sa ii iei in calcul. Daca vanatoarea in conditii meteo diferite este asociata cu o mobilitate redusa, atunci cea mai buna varianta este sa alegi incaltaminte care iti permite sa fii cat mai mobil, chiar daca nu tot timpul este cea mai confortabila.

Sunt si alte puncte importante de bifat in momentul in care iti cumperi incaltamintea pentru vanatoare. Nu poti cumpara pantofi care strang foarte tare piciorul pentru ca vei intampina probleme cu circulatia, care te vor incetini. Cizmele usoare, cu talpa aderenta, confectionate din cauciuc sunt mai scumpe, dar te vor ajuta sa ramai stabil si mobil simultan. De asemenea, merita sa renunti la pantofii sport clasici pentru ca acestia sunt cei mai nepotriviti si nu te vor ajuta sa mergi mult. Foloseste si sosete calde pentru a-ti mentine picioarele in siguranta pe timpul iernii si pentru a evita degeraturile.

Sfaturi pentru hainele de vanatoare

Imbracamintea de iarna pentru vanatoare este la fel de importanta ca si incaltamintea. Cumpara haine care te ajuta sa te confunzi cu mediul, dar si sa ramai in siguranta. Cele mai multe haine de iarna sunt cele care vin in trei straturi si anume – un strat inferior termic, un strat mediu cu functie d eincalzire, un strat exterior care te va proteja contra vantului.

Articolul Anterior

Muzica si sanatatea memoriei in timp

Articolul Urmator

10 Cei mai renumiți matematicieni ai lumii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare