Situații în care se recomandă coroana dentară din zirconiu

Zirconiul este un material revoluționar pentru medicina stomatologică. Este durabil și mai puțin fragil decât porțelanul. Din zirconiu se fac implanturi, fațete, coroane și punți dentare.  Coroana dentară zirconiu este un înveliș care are scopul de a restaura sau înlocui un dinte deteriorat. Ea poate fi cimentată pe un dinte natural sau pe un implant dentar. 

De-a lungul timpului, protetica dentară, a încercat să folosească materiale dintre cele mai durabile şi plastice, pentru a oferi pacientului atât confort psihologic, cât şi rezistență. Fiecare material folosit, fie că este vorba de metal, ceramică sau zirconiu, ele au indicații clare și pot fi folosite în anumite cazuri pentru protezarea spațiilor ciobite. Datorită proprietăților sale remarcabile, tratamentele cu zirconiu sunt necesare în multe situații:

Pierderea vitalității dintelui

Vitalitatea dintelui se poate diminua din cauza unor carii extinse care produc deformarea nervului. De asemenea, leziunile care cauzează fracturi dentare profunde sau aplică forțe prea mari asupra dintelui pot să producă același efect asupra vitalității dinților. 

În urma pierderii unei părți din structura dintelui, țesuturile rămase devin fragile și există riscul să se fractureze în orice moment. În acest caz, restaurarea cu ajutorul coroanei dentare din zirconiu, ajută la redarea configurației și a aspectului natural al dintelui.

Corectarea malpozițiilor dentare

Cele mai citite articole

Malpoziția dentară este o problemă stomatologică întâlnită frecvent. Deviațiile dentare, înghesuirea dinților și spațiile interdentare au ca indicație tratamentul ortodontic. Însă în cazurile cu cerințe estetice mari, în special pentru dinții din zona frontală și pentru corectarea unor malpoziții dentare minore, se recomandă corectarea cu ajutorul coroanelor din zirconiu. 

Protezarea implanturilor dentare

Implantul este o metodă de tratament care reproduce rădăcina pierdută a unui dinte. Astfel, implantul rămâne în os, iar pentru reconstrucția dintelui, este necesară confecționarea unei piese protetice. Materialul ideal pentru o astfel de construcție este zirconiul. Este un material compatibil cu organismul uman, nu provoacă reacții alergice, este rezistent la uzură și împrumută funcțiile dintelui natural. 

Tratarea fracturilor dentare

Dinții se pot fractura sau fisura în multe moduri. Tratamentul în cazul unor fisuri depinde foarte mult de modul în care s-a produs accidentul. Este indicat să cereți întotdeauna părerea medicului stomatolog. Fisurile care nu sunt tratate la timp, pot conduce la infecții ale pulpei dentare sau ale țesuturilor care îl înconjoară. În acest caz, aplicarea tratamentului se complică, iar dintele devine aproape imposibil de salvat. 

Sunt și cazuri în care fisurile nu afectează pulpa dentară, însă pacienții pot să resimtă dureri sau sensibilitate. Atunci când apare durerea de măsea sau de dinți, este indicat să se ia măsuri din timp pentru a preveni alte complicații. În funcție de tipul afecțiunii, medicii stomatologi vor recomanda tratamente specifice. Coroanele dentare din zirconiu se folosesc și pentru astfel de tratamente. 

Pentru cei care vor să își recapete zâmbetul rapid și fără durere, coroanele dentare de zirconiu ar putea să fie soluția ideală. Sunt rezistente și estetice și sunt folosite pentru restaurarea dinților afectați. Zirconiul poate fi adaptat astfel încât să devină identic cu țesuturile pe care le înlocuiește, fără să existe riscuri de fractură. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Intretinerea bateriei auto pe timp de iarna – ponturi utile pentru orice sofer

Articolul Urmator

3 rețete simple perfecte pentru întreaga familie

Cele mai populare