Tenul predispus la acnee are nevoie de îngrijire zilnică, cu ingrediente care să echilibreze excesul de sebum, fără să usuce pielea, și care să trateze erupțiile inestetice, curățând în profunzime.
Nimic nu va funcționa peste noapte, așa că este important să ai răbdare și să acorzi timp tenului tău să se refacă și să își restabilească echilibrul.
Iată câteva ingrediente cheie pe care să le integrezi în rutina ta de îngrijire:
Acidul salicilic
În tenul predispus la acnee, excesul de sebum este cea mai mare problemă. Produsele pe bază de acid salicilic, cum sunt cele mai noi produse Acnemy pentru cosuri, au proprietăți foarte bune de curățare și exfoliere, putând pătrunde în profunzime în pori, eliminând excesul de sebum. În plus, acidul salicilic exfoliază delicat pielea și reduce inflamația, fiind un adjuvant în tratarea acneei.
Retinolul (vitamina A)
Retinolul susține procesul de regenerare celulară și previne înfundarea porilor.
Cele mai citite articole
Pentru că stimulează procesul de regenerare celulară, retinolul are abilitatea de a ”șterge” de pe ten urmele lăsate de acnee. Prin urmare, alegerea unei creme cu retinol este mai mult decât potrivită pentru rutina zilnică de îngrijire.
Niacinamida (vitamina B3)
Are proprietăți antiinflamatoare și ajută la reglarea secreției de sebum, reducând astfel aspectul porilor dilatați și a erupțiilor. De asemenea, niacinamidele contribuie la estomparea ridurilor fine și a petelor pigmentare.
Acid azelaic
Acidul azelaic este folosit în tratamentul tenului cu acnee pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene. Astfel, ajută la combaterea bacteriilor care cauzează acnee și la reducerea inflamației, având, de asemenea, proprietăți de exfoliere blândă.
Rutina de îngrijire a tenului cu tendință acneică
Atunci când ai acnee, poți fi tentat să vrei să te speli de mai multe ori pe zi, eventual să folosești produse pentru gomaj și exfoliere, crezând că așa vei curăța în profunzime tenul și vei scăpa de coșuri. În realitate, medicii dermatologi susțin contrariul.
O rutină de îngrijire a tenului agresivă nu face altceva decât să distrugă barieră de protecție a pielii, să destabilizeze și mai mult producția de sebum și să provoace apariția iritațiilor.
O rutină corectă a tenului cu tendință acneică trebuie să înceapă cu un gel de curățare care conține acid salicilic, urmat apoi de un tonifiant fără alcool care conține niacinamidă sau extracte calmante pentru a reduce inflamația și pentru a echilibra pH-ul pielii. Ulterior, este necesară aplicarea unui tratament local cu acid azelaic pentru a trata zonele afectate de acnee. În final, folosește o cremă hidratantă non-comedogenică, care va oferi hidratarea necesară fără să blocheze porii.