Tipuri de vase WC și caracteristicile lor

Atunci când vine vorba despre amenajarea băilor, alegerea tipului potrivit de vas pentru WC este foarte importantă. Dimensiunea băii și dispunerea celorlalte elemente de utilare contează de asemenea foarte mult, așa că ar trebui luate în considerare toate aspectele în acest sens. Iată care sunt tipurile de WC care există și cum pot fi folosite acestea pentru a amenaja o baie de vis. 

Vase de WC cu dispunere pe podea

Atunci când băile sunt generoase, sau atunci când vrei să optezi pentru o amenajare clasică, poți folosi un vas de toaletă cu dispunere pe podea. La nivel de vase de WC cu dispunere pe podea există diferite tipuri de vase și capace WC care pot fi folosite. Iată care sunt acestea:

Vase cu rezervor compact

Vasele de toaletă cu rezervor compact sunt vasele clasice, existente în fiecare tip de baie până la apariția vaselor suspendate. Dezavantajul acestor tipuri de vase este acela că ele ocupă destul de mult loc, lucru care poate fi deficitar în cazul băilor cu dimensiuni mici. 

Aceste tipuri de vase WC sunt însă deosebit de accesibile din punct de vedere financiar, dar și din punct de vedere al montajului. La aceste tipuri de vase de toaletă pot fi montate diferite tipuri de rezervoare, în funcție de dispunerea structurală a băii, dar și diferite tipuri de capace pentru toaletă.

Practic, aceste tipuri de vase sunt precursoarele modelelor moderne, ele fiind de fapt printre primele tipuri apărute pe piață. Ulterior modelele inițiale au fost îmbunătățite, pentru ca vasele cu rezervor să poată fi utilizate chiar și în prezent de către un număr însemnat de persoane.

Vase de toaletă cu picior

Cele mai citite articole

Aceste tipuri de vase de toaletă sunt estetice, elegante și permit un montaj facil indiferent de tipul și de suprafața băii. Există o multitudine de modele de vase cu picior, care de asemenea se dispun pe podea, iar acestea sunt folosite în baruri, restaurante, școli sau locuințe individuale.

Vase de toaletă turcești

Specifice mai mult spațiilor industriale sau zonelor în care este necesară o soluție igienică de utilizare a toaletei, aceste tipuri de vase oferă o mentenanță ușoară și prețuri relativ mici. La nivel de locuințe aceste tipuri de vase nu mai sunt utilizate, acestea fiind devansate prin prisma caracteristicilor de către toaletele moderne cu picior sau vasele suspendate. 

Vase de WC suspendate

Cu siguranță vasele WC suspendate sunt în prezent cea mai bună opțiune pentru amenajarea spațiilor de baie. Indiferent dacă vorbim despre școli, locuințe sau spații comerciale, vasele de toaletă suspendate oferă un confort sporit utilizatorilor și posibilitatea curățării facile a suprafețelor.

Datorită faptului că aceste vase de toaletă sunt dispuse mai sus față de nivelul pardoselii, acest lucru creează un spațiu liber care poate fi igienizat cu ușurință și care ajută chiar și din punct de vedere estetic. Vasele suspendate nu necesită foarte mult spațiu, ceea ce înseamnă că ele vor putea fi utilizate chiar și în cazul băilor care nu dispun de suprafețe foarte mari. 

Există o multitudine de vase de WC suspendate din care se poate alege, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Mai mult decât atât, unele modele de vase de toaletă suspendate sunt incluse, din ce în ce mai mult chiar și la nivelul școlilor și grădinițelor pentru că sunt ușor de utilizat, iar mentenanța se face cu ușurință. 

Alegerea vasului de WC presupune cunoașterea traseului instalației de canalizare, dar și posibilitatea montării în funcție de dimensiunile băii. În cazul în care aceste detalii nu te ajută în vederea alegerii, este recomandat să discuți cu un specialist în instalații sanitare care să te ajute să alegi produsul potrivit pentru tine și pentru baia ta. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

4 afecțiuni ginecologice frecvente și tratamentele recomandate

Articolul Urmator

Tipuri de ambalaje și reciclarea corectă a acestora

Cele mai populare