Top 3 jocuri de îndemânare pentru copii

Copiii cunosc lumea înconjurătoare prin joc, iar această activitate complexă reprezintă pentru ei cea mai bună metodă de a se dezvolta din punct de vedere mental și social. Jocurile îi ajută să-și exerseze dexteritatea, logica, gândirea asociativă, să învețe formele și culorile. Prin jocurile la care participă atunci când sunt la grădiniță socializează cu cei de vârsta lor și deprind abilitățile de comunicare pe care la dezvoltă apoi la școală. Iată care sunt cele mai populare jocuri de îndemânare, pentru copii veseli și isteți:

Seturi de construcție magnetice Magspace

Fiecare generație a avut jocuri de construcție și asamblare, fie că a fost vorba despre cuburi, pietricele sau figurine din diferite materiale. Copiii din ziua de azi au la dispoziție  o gamă largă de  seturi magnetice de construcție, ideale pentru ore lungi de joacă într-o manieră creativă și educativă.

Piesele multicolore sunt realizate din materiale plastice ușoare și sigure pentru utilizarea de către cei mici. Formele sunt de romb, pătrat, triunghi și dreptunghi, iar pentru asamblare există rotițe. Pe baza acestor elemente, copiii creează adevărate opere de artă: mașinării complexe, animale, personaje din cărți și filme, construcții de castele și alte modele originale. Seturile de construcție magnetice sunt potrivite atât pentru jocuri individuale, cât și pentru grupuri de copii, pot fi folosite în interior sau când cei mici ies la joacă pe-afară.

Puzzle-uri

Printre cele mai populare jocuri de îndemânare sunt puzzle-urile, un hobby pentru toate vârstele și o joacă interesantă pentru copii. Combinând diferite piese, cei mici își dezvoltă îndemânarea, învață să aibă răbdare, să se concentreze și să urmărească un obiectiv. Totodată puzzle-ul este și o bună lecție pentru lucrul în echipă.

Cele mai citite articole

Există sute de modele pentru jocuri de puzzle, cu diferite grade de dificultate: de la cele mai simple, din câteva zeci de piese din carton, până la componente complexe din plastic de diverse forme și mărimi, care se asamblează în 3D. Copiii pot construi astfel globuri pământești, palate, supereroi din benzi desenate, roboți, personaje din filme, mașini, animale și multe altele.

Puzzle-urile de lemn sunt o variantă bună pentru micii ingineri care vor să învețe cum funcționează diferite mecanisme. Ei combină piesele în formă de vehicule, aparate și dispozitive de tot felul, de la trenuri și carusele până la ceasuri și mori de vânt.

Kituri de construcție roboți

Nu puteau lipsi din topul jocurilor de îndemânare seturile de componente pentru asamblarea și programarea roboțeilor. Aceste jucării STEM atât de apreciate de copii sunt disponibile sub forma unor kituri de construcție roboți solari, hidraulici, activați cu ajutorul bateriilor sau pe bază de apă sărată.

Cei mici învață să lucreze cu diferite unelte și dispozitive, își dezvoltă îndemânarea și aplică ce-au învățat la școală pentru a construi roboței simpatici, în formă de animăluțe, mașini, motoare ș.a. Fie că este vorba despre o mână de cyborg, un bolid 4×4 sau o șopârlă robotizată, jocurile de construcție reprezintă excelente prilejuri de a exersa dexteritatea, gândirea logică și spiritul practic al copiilor.

Alegeți modelele preferate dintre aceste sugestii de jocuri și oferiți-le celor mici bucuria de a se juca într-un mod creativ, alături de prietenii lor. Fiți alături de ei cu explicații și exemple, ca să petreceți împreună timp de calitate și să-i motivați pentru a învăța lucruri noi. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Renovarea băii în câțiva pași: elemente necesare

Articolul Urmator

Top 5 jocuri de îndemânare pentru copii

Cele mai populare