Top 5 intervenții chirurgicale pentru remodelare corporală

Intervențiile chirurgicale pentru remodelare corporală sunt realizate pentru a schimba aspectul anumitor părți din corp și pot implica eliminarea ridurilor, remodelarea nasului, schimbarea formei corpului prin liposucție etc.

Aceste proceduri pot fi cerute fie din motive pur estetice fie din motive medicale cu obiectiv de restaurare, cum ar fi procedurile de augmentare mamară după o mastectomie sau tratarea arsurilor.

Deoarece intervențiile chirurgicale de acest tip sunt numeroase și variate, atât persoanele de gen feminin cât și cele de gen masculin aleg să apeleze la ele din diferite motive, unele proceduri fiind însă mai cerute decât altele.

5 intervenții chirurgicale populare pentru remodelare corporală

De la remodelarea feței la augmentarea mamară și reducerea taliei, următoarele proceduri sunt efectuate mult mai des comparativ cu restul:

Rinoplastia

Rinoplastia este o procedură chirurgicală prin care se modifică forma nasului. Această intervenție poate fi efectuată atât din punct de vedere estetic cât și din punct de vedere medical, având ca obiectiv tratarea unei diformități și îmbunătățirea respirației.

Deoarece nasul este format din os, cartilaj și piele, rinoplastia poate modifica oricare dintre acestea, în funcție de nevoile fiecărui caz în parte. Dacă ești interesată de o rinoplastie atunci programează-te la o clinică aleasă de tine și discută cu specialiștii de acolo despre dorințele tale.

Augmentare mamară

Augmentarea mamară este o intervenție chirurgicală prin care se poate modificata mărimea sânilor. Această procedură este realizată prin introducerea unor implanturi sub țesutul mamar sau sub mușchii pieptului.

Această intervenție poate fi realizată fie pentru a mări sânii fie pentru a schimba forma acestora sau pentru a rezolva o posibilă asimetrie.

Dacă iei în considerare o astfel de procedură atunci discută cu un specialist, acesta putând să îți explice diferitele tipuri de implanturi disponibile dar și potențialele riscuri ale intervenției chirurgicale.

Liposucția

Liposucția este o altă intervenție chirurgicală folosită pentru remodelarea corpului care implică îndepărtarea grăsimii din zone specifice cum ar fi abdomenul, șoldurile, brațele sau gâtul.

Nu toate persoanele sunt eligibile pentru aceasta procedură, pacienții cu probleme cardiovasculare, diabet sau sistem imunitar slăbit putând prezenta un risc mai mare de apariție a complicațiilor.

Din acest motiv este important de menționat specialistului toate informațiile exacte despre istoricul tău medical și de a discuta cu el despre beneficiile și riscurile procedurii.

Facelift

Procedura de facelift este o intervenție chirurgicală cosmetică prin care se poate schimba aspectul feței. Această intervenție este folosită pentru a întineri fața prin întinderea pielii de la nivelul obrajilor și a maxilarului.

Există mai multe tipuri de facelift, fiecare axându-se pe diferite zone ale feței. În cazul celei tradiționale însă, procedura implică realizarea unor incizii la nivelul urechilor și a liniei de păr, chirurgul ridicând apoi cât mai natural pielea până la nivelul ei normal. La final acesta îndepărtează excesul de piele, oferind astfel un aspect mai tânăr și un ten mai ferm.

Deoarece fiecare client are o față unică și obiective diferite, intervenția chirurgicală de facelift este realizată ținând cont de preferințele și particularitățile fiecărui caz în parte.

Abdominoplastia

Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală cosmetică axată doar pe zona abdominală. Aceasta implică îndepărtarea pielii în exces și a grăsimii din zona abdominală, creând în final un aspect mai tonifiat și mai slim.

Majoritatea persoanelor care aleg această procedură au exces de grăsime fie din cauza unor schimbări semnificative în greutate, fie din cauza sarcinii sau a înaintării în vârstă.

Dacă ești de părere ai putea beneficia de pe urma unei astfel de proceduri atunci programează-te la un centru sau clinică specializată în acest domeniu și discută cu specialiștii de acolo despre dorințele tale. În urma consultației personalul de acolo îți poate oferi o soluție personalizată pentru problema ta specifică.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Articolul Anterior

Un curs de manager de proiect bun și unde să-l urmezi

Articolul Urmator

Cum să cauți și să găsești locuința perfectă: 3 recomandări

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *