Top erori pe care să le eviți atunci când cumperi în rate

Când cumperi în rate, este important să fii atent la mai multe aspecte pentru a evita erorile care ar putea să îți afecteze situația financiară. Un card de credit pentru cumpărături în rate fără dobândă, de la magazinele partenere ale băncii poate fi soluția optimă pentru a intra în posesia bunurilor sau a serviciilor de care ai nevoie, la prețuri avantajoase, fără a plăti pe loc totul. Gestionarea eficientă a bugetului depinde doar de tine, echilibrul financiar poate fi obținut dacă eviți unele erori. Îți prezentăm în continuare care sunt acestea pentru a evita acumularea de datorii excesive.

Alegerea unui plan de rate fără a înțelege în totalitate termenii și condițiile

Când spunem neînțelegerea în totalitate a termenilor și condițiilor, facem referire la rata dobânzii, durata planului de rate, penalitățile pentru întârziere sau neplată și alte taxe sau comisioane. 

Un plan de rate poate avea multe beneficii, inclusiv posibilitatea de a face achiziții mari fără a avea nevoie de o sumă de bani în avans. Cu toate acestea, este crucial să înțelegi întregul concept. Dacă nu faci plata la timp, pot fi aplicate penalități sau comisioane, ceea ce înseamnă o creștere a costului total al achiziției. În funcție de planul de rate și de cardul de credit folosit, ai o perioadă în care nu se percepe dobânda. Cu toate acestea, dacă soldul nu este plătit în totalitate înainte de expirarea termenului, dobânda va începe să se acumuleze.

Odată ce te asiguri că ratele lunare sunt accesibile, ai un plan pentru a face plățile la timp și nu te abați de la acest drum, finanțele personale nu vor avea de suferit, iar tu te vei bucura de produse și servicii la prețuri speciale. Intră pe https://www.cardavantaj.ro/ce-este-cardavantaj și vezi cum poți avea un card de credit în lei, pe care îl poți utiliza în țară, dar și în străinătate, pentru a face cumpărături cu plata în rate fără dobândă*. În plus, pentru acest tip de produs primești bonus la fiecare tranzacție comercială efectuată. Ai multe alte avantaje despre care poți afla online, înainte de a solicita un astfel de card.

Neglijarea ofertelor și a promoțiilor

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care o faci atunci când cumperi în rate este neglijarea ofertelor și a promoțiilor. Acestea pot aduce economii semnificative în unele situații. Există diverse strategii pe care le poți folosi pentru a profita de oferte. De exemplu, ai posibilitatea să planifici achizițiile în funcție de sezonul de reduceri. În plus, abonarea la newslettere de la comercianții preferați poate fi de asemenea utilă. Aceasta nu numai că te va ține la curent cu cele mai noi oferte, dar te va ajuta să compari prețurile și să alegi cele mai bune variante pentru tine.

Cumpărarea impulsivă

Cele mai citite articole

Cumpărarea impulsivă este o problemă frecventă, cu efecte semnificative asupra bugetului personal sau al familiei. O achiziție impulsivă poate duce la scăderea substanțială a economiilor pe termen lung, făcând mai dificilă realizarea obiectivelor financiare.

Pe termen scurt, achizițiile impulsive pot părea atractive, dar pe termen lung, acestea pot avea consecințe financiare grave. Neplata ratelor la timp, ca urmare a achizițiilor impulsive, poate duce la penalități sau la creșterea costului final al produsului. De aceea, planificarea financiară este vitală pentru a evita aceste capcane. 

Neplata ratei la timp

Neplata la timp a ratelor poate duce la acumularea de penalități financiare și a dobânzilor, crescând costul total al creditului. Acest comportament îți poate afecta scorul de credit, ceea ce va îngreuna obținerea altor credite sau servicii financiare pe viitor. 

Stabilirea unui plan de plată este o strategie eficientă pentru a evita neplata ratelor. Acesta poate include setarea de alerte, configurarea plăților automate din contul bancar sau alocarea unei anumite sume de bani din buget fiecărei luni pentru plata ratelor. Cu alte cuvinte va trebui să te asiguri că ai întotdeauna fonduri suficiente în cont pentru a acoperi plata ratelor. 

Cumpărarea în rate poate fi o modalitate comodă de a obține produse sau servicii, dar trebuie gestionată cu responsabilitate. Asigură-te că înțelegi toate aspectele financiare implicate, înainte de lua decizii care pot afecta situația ta financiară pe termen lung!

* Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menționată mai sus, retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. și rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 de lei și costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum îmi dau seama dacă micuțul meu este sau nu fericit la grădiniță

Articolul Urmator

3 rețete rapide pe care le poți face cu o tigaie grill

Cele mai populare