Trei motive pentru care și-ar plăcea să te muți la Iași

În cazul în care ești tentat de Capitală, însă testimonialele unor flotanți te sperie, ai putea să te gândești serios la un oraș mare, aflat în provincie. Și dacă acesta se mai află și la 200-300 de kilometri de casa alor tăi, atunci se poate dovedi chiar o alegere inspirată. Iată ce trebuie să faci și ce să ai în vedere dacă ai de gând să te muți la Iași, un oraș multicultural, important centru universitar și un adevărat magnet pentru investitori în ultima decadă.

Oportunități de carieră

Este firesc să cauți un mediu profesional propice dezvoltării întregului tău potențial, iar o echipă cosmopolită, complexă, alcătuită din membri diferiți reprezintă exact ceea ce cauți. 

Într-un oraș mai mare, pe lângă foarte multe provocări pe plan profesional, vei avea și satisfacții de ordin financiar, un salariu care să te mulțumească, posibilitatea de a avansa și de a-ți dezvolta cunoștințele și competențele. Totodată, vei fi stimulat de mediul de lucru, de competiție și vei avea ocazia să faci parte dintr-un colectiv nou, în cadrul căruia vei cunoaște și vei interacționa cu oameni care, cel puțin profesional, au interese comune cu tine. Ar fi inspirat să te interesezi încă dinainte de mutarea propriu-zisă de cumpărarea unei locuințe, analizând oferta de apartamente de vanzare Iasi.

Educație și modalități de relaxare

Totodată, un oraș mai mare înseamnă perspective mult mai largi pentru un copil. Vei putea să optezi pentru o școală foarte bună, să îi creezi toate condițiile necesare pentru a face performanță. În plus, în Iași, ca în orice oraș mare, există diferite cluburi ale copiilor care oferă o varietate de cursuri gratuite, precum și antrenamente specifice unui sport anume.

Totodată, ai posibilitatea să-ți continui chiar și tu studiile, să faci un master într-un domeniu care te pasionează sau să urmezi cursuri de specialitate. De asemenea, vei avea la dispoziție o gamă variată de activități culturale: teatru, cinema, spectacole în aer liber, parcuri de distracții, spații de joacă, piscine și alte „atracții” disponibile într-un oraș mare, precum Iași, la tot pasul. În plus, veți găsi restaurante, terase, bistro-uri, mall, centre comerciale, magazine de suvenire, expoziții, muzee tematice, case memoriale, precum și biserici, adevărate monumente istorice, Patriarhia și mănăstiri.

Poziționarea pe hartă și atracții prin împrejurimi

Municipiul Iași este al patrulea oraș ca mărime din România, zona metropolitană fiind chiar a doua ca mărime din România, după București, potrivit Eurostat. 

Situat în nord-estul României, Iașiul este cunoscut ca fiind orașul-muzeu sau urbea celor nouă coline: Cetățuia, Tătărași, Galata, Copou-Aurora, Bucium-Păun, Sorogari, Ciric, Repedea și Bârnova. Pe lângă Palatul Culturii, clădirea Mitropoliei, teii lui Eminescu, bojdeuca lui Creangă și alte muzee la tot pasul, din Iași  poți să te îndrepți către destinații extrem de tentante: parcul de aventuri din satul Pietrăria din comuna Bârnova, mănăstirile din jur sau Rezervația Geologică și Paleontologică Repedea care se întinde pe o suprafață de 48 de hectare. Toate aceste minunății se află la nicio oră de mers cu mașina de Iași. 

Chiar și la o analiză mai atentă, poți fi sigur că nu ai de ce să dai înapoi de la această decizie, chiar dacă implică multe schimbări și un proces de adaptare.

Sursă foto: Unsplash

Articolul Anterior

Cum amenajezi o cabină de duș in aer liber?

Articolul Urmator

Ce poți face dacă ai sprâncenele subțiri, rare sau asimetrice

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *