10 reguli pe care le respectă pariorii

Pariurile sportive reprezintă o activitate de timp liber care constă în mizarea unei sume pe un pronostic. Poți paria pe multe sporturi, atât de echipe, cât și individuale. Sporturile cele mai populare sunt fotbalul, baschetul, hocheiul, tenisul de câmp, voleiul și tenisul de masă. În ultimii ani în oferta caselor de pariuri au intrat noi discipline. Este vorba despre e-sports, adică jocurile video cu tematică sportivă sau de alt tip. Indiferent pe ce pariezi, este bine să cunoști cât mai multe lucruri despre betting, inclusiv anumite reguli pe care pariorii experimentați le respectă. Descoperă în continuare 10 dintre ele și îmbunătățește-ți experiența de betting.

Pariază pe opțiuni variate

Cel mai comun pariu este cel la rezultat. Mulți îl aleg din obișnuință sau pentru că li se pare mai ușor să pui un pronostic pe scorul final. Fiecare eveniment sportiv are însă numeroase opțiuni pe care merită să pariezi. La Winner poți paria pe scorul la pauză, marcatori, diferența de puncte sau goluri, seturi, numărul de cornere, penalizări și lista poate continua.

Nu paria pe echipa de suflet

Orice microbist este atras de pariurile pe echipa favorită, dar atunci când pui beturi pe aceasta ești subiectiv. Evoluția din teren nu depinde însă de susținerea ta, astfel  că s-ar putea să ai pariuri ratate.

Urmărește știrile

Anumite evenimente extrasportive sau care țin de evoluția fizică și psihică a sportivilor pot influența semnificativ rezultatul unei competiții. Accidentările, transferurile, conflictele sunt câteva exemple de evenimente care pot afecta un sportiv sau o echipă. Fii la curent cu ce se întâmplă în sportul pe care pariezi pentru a avea mai multe șanse de câștig.

Alege pariuri single sau cu puține evenimente

Cu cât biletul tău are mai multe partide, cu atât șansele de a rata un pronostic cresc. Creează bilete cu puține meciuri dacă vrei să câștigi mai des. Chiar dacă potențialul câștig este mic, pariurile single sau duble se pot dovedi alegerea inspirată. 

Ține cont de confruntările directe

Confruntările directe anterioare, cunoscute și ca h2h, pot fi un bun indicator al desfășurării unui meci. De exemplu, o echipă de fotbal este într-o formă bună, dar are mereu dificultăți cu o anumită adversară; un boxeur bun, care are un stil ofensiv, a mai pierdut în fața unui adversar care se bazează pe contre.

Ține evidența banilor

Cele mai citite articole

Pariurile costă, așa că este bine să ții cont de fiecare ban cheltuit. În acest mod, îți poți organiza eficient bugetul pentru fiecare sport și opțiune de pariere. Nu cheltui bani destinați altor activități pe beturi, pentru că riști să-i pierzi.

Riscă inteligent

Riscul face parte din joc, dar nu exagera, dacă vrei să te bucuri de pariuri. Analizează bine evenimentele sportive înainte de a plasa o miză. Evită parierea unor sume mari pe bilete cu multe partide sau pariuri riscante.

Nu te grăbi să obții profit

Pariurile sunt o sursă de distracție, așa că profitul trebuie să fie o motivație secundară. Nu te aștepta să-ți dublezi suma cheltuită în câteva zile. Este posibil să nu ieși niciodată pe plus.

Pariază rațional

Bettingul emoțional poate avea consecințe negative. Ai șanse mari să pierzi pariurile puse la inspirație, la nervi sau ca urmare a unui entuziasm excesiv. Pariază doar când ești calm.

Fii responsabil

Ca orice activitate care-ți face plăcere, și pariurile te pot face să pierzi controlul. De aceea, este indicat să-ți organizezi un buget și un program de joc care să nu-ți afecteze viața personală, socială sau profesională. Pariurile sunt doar un hobby, așa că nu te aștepta să faci bani din ele. Dacă simți că devii dependent, cere sprijinul apropiaților și al unor persoane specializate. 

Cele 10 reguli de care țin cont pariorii cu experiență te ajută să faci din betting o activitate agreabilă. Respectă-le și vei fi un parior fericit. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Zi specială în doi: Cum te îmbraci pentru ocazie?

Articolul Urmator

Destinații de vacanță în județul Bacău

Cele mai populare