3 investiții pe care să le faci când îți renovezi apartamentul

Renovarea locuinței este foarte importantă în această perioadă, când stai mai mult pe canapeaua din living decât în oraș și lucrezi mai mult de acasă decât de la birou. Este momentul potrivit să te ocupi de îmbunătățiri și reparații în living, dormitor, baie, bucătărie sau balcon. Îți prezentăm în continuare cele mai bune investiții pe care să le faci când vrei să renovezi apartamentul și să-i dai o față nouă, fără cheltuieli mari:

Alege ferestre termopan pentru mai multă lumină naturală și izolație termică mai bună

Cea mai importantă investiție pe care poți s-o faci pentru locuința ta este să înlocuiești ferestrele vechi cu termopane noi, care să-ți ofere mai multă lumină naturală și mai multă căldură în fiecare încăpere. 

Ai la dispoziție ferestre premium, cu 3 garnituri de izolare termică, față de 2 cât au modelele obișnuite de pe piață. Plătești mai puțin pe facturile la energie, pentru că ferestrele PVC de la Izotec au profile produse în Germania, cu 6 camere la interior, pachet de geam termopan cu 3 foi de sticlă și aerisire controlată în 4 trepte.

Pe lângă confort, ai și siguranță sporită: aceste ferestre sunt rezistente la încercări de pătrundere prin efracție, pentru că au profile PVC întărite la interior cu armătură solidă și mai multe piese de feronerie din oțel, care blochează fereastra la interior și împiedică forțarea din afară.

Ai nevoie de liniște la biroul de acasă, în dormitor sau în living. Dacă alegi ferestre premium vei obține o izolație fonică mult mai bună, scapi de zgomotele din stradă sau de la vecini. Cea mai bună opțiune sunt ferestrele cu 3 rânduri de sticlă, cu adâncimea pachetului de până la 52 mm și deschidere perimetrală, pe toate laturile, cu o fantă de aerisire îngustă, de 6mm. Aerul proaspăt intră pe tot cadrul ferestrei, așa că ai tot confortul necesar fără teama de zgomot, praf sau riscuri de intrare din exterior. 

Cele mai citite articole

Alege uși culisante ca să ai mai mult spațiu în living și pe balcon

Ai nevoie de mai mult spațiu, așa că alege uși culisante atunci când renovezi livingul sau balconul. Scapi de ușile vechi, care ocupau loc și nici nu aveau geamuri mari, prin care să intre lumina de afară.

Cu ușile culisante poți să faci și un perete întreg de sticlă, așa că ai lumină din belșug. Poți să-ți amenajezi biroul pe balcon sau să faci o mică seră de flori, un colț de relaxare sau chiar un loc pentru exerciții fizice.

Printr-o simplă atingere ieși pe balcon sau intri în sufragerie, fără stres și fără efort. Sunt uși sigure, automatizate și au un design modern și elegant, exact ce-ți trebuie ca să dai o față nouă apartamentului tău.

Alege un sistem de climatizare modern ca să ai confort în casă pe toată durata anului

Când renovezi trebuie să te gândești cum să ai confort în orice anotimp, indiferent de vremea de afară. O idee bună este să instalezi un sistem de climatizare cu aparate de aer condiționat, încălzire prin centrală termică sau prin pardoseală.

Alături de ferestre și uși cu tâmplărie PVC și geam termopan, îți trebuie un sistem HVAC, cu încălzire, ventilație și aer condiționat. Alege sisteme cu recuperare de căldură, pentru că sunt economice: le folosești iarna pentru încălzire și vara pentru răcorire. Montează termostate în fiecare cameră, ca să consumi energie doar atât cât ai nevoie, fără să faci risipă. O să plătești mai puțin pentru confort mai bun.  

Ia în considerare aceste sugestii și investește inteligent atunci când renovezi apartamentul, ca să te bucuri de calitate la prețuri avantajoase, pentru mulți ani de acum înainte.

Cele mai citite articole

Share your love