3 motive pentru care sa alegi un camin de batrani privat

Doresti sa-i oferi cea mai buna ingrijire posibila seniorului drag din familia ta, insa timpul nu iti permite sa te ocupi asa cum ti-ai dori? Solutia ideala este cazarea varstnicului intr-un camin de batrani privat, unde va putea beneficia de asistenta constanta din partea personalului specializat. In acest articol iti vom oferi cateva motive pentru care aceasta ar putea fi cea mai buna decizie. 

De ce sa alegi un camin de batrani privat?

In primul rand, trebuie sa ai in vedere diferenta dintre azil sau camin de batrani de stat si un camin privat pentru seniori. Serviciile de ingrijire a batranilor sunt cele care fac cel mai mult diferenta. Daca intr-un camin de stat atmosfera ar semana mai mult cu cea dintr-un spital, in cazul unui camin privat nevoile fiecarui rezident in parte vor fi pe primul loc. Asadar, iata ce trebuie sa ai in vedere:

Conditiile de cazare sunt de lux

In cazul unui camin de batrani privat, camerele pot fi inclusiv single, ceea ce inseamna ca varstnicul se poate bucura in continuare de intimitate, fara sa fie nevoit sa isi imparta spatiul personal cu alti rezidenti. Fiecare dormitor este prevazut cu baie in camera, aparate de aer conditionat si, deseori, televizoare. 

Pe langa aceste facilitati, curatenia va fi pastrata zilnic la cele mai inalte standarde de catre o echipa specializata de ingrijitori. Astfel, grijile legate de igiena personala sau curatenia spatiului de trai vor fi ameliorate prin intermediul serviciilor de lux oferite intr-un camin privat. 

Pachetul medical oferit este complet

Cele mai citite articole

In special in cazul varstnicilor care sufera de anumite afectiuni, asistenta medicala 24/7 se poate dovedi a fi chiar esentiala pentru viata acestora. Intr-un camin de batrani privat astfel de servicii sunt incluse in pachetul medical al fiecarui rezident in parte, pe langa beneficiul de a fi in contact cu medici specialisti din diferite domenii la cerere. 

De asemenea, transportul la spital in cazul in care apare vreo urgenta sau este nevoie de investigatii suplimentare va fi asigurat de catre personalul caminului. Este important sa iei in considerare acest aspect si sa-i oferi seniorului drag din viata ta ingrijirea pe care o merita. 

Viata sociala activa este incurajata prin activitati de grup

Spre deosebire de caminele de batrani de stat, intr-un camin privat sunt luate in considerare si nevoile psihice, emotionale si sociale ale rezidentilor. Prin urmare, se vor organiza constant seri de socializare, cu jocuri si muzica dansanta sau scurte plimbari prin imprejurimi, care vor ajuta la imbunatatirea tonusului acestora. 

Terapia ocupationala este o alta activitate de care seniorul drag din familia ta se va putea bucura alaturi de alti membrii ai comunitatii, insa comportamentul empatic si plin de compasiune al unei echipe de profesionisti in domeniu va fi cel mai important aspect al rezidentei sale. 

Nu uita de vulnerabilitatea care apare in mod natural pe masura ce inaintam in varsta si ofera-le celor dragi viata pe care o merita in urma pensionarii. Un camin de batrani privat ofera facilitati care le pot prelungi chiar existenta sau pot ameliora simptomele deja existente in cazul bolilor grave. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Idei de rețete de post bogate în fibre si nutrienti

Articolul Urmator

3 avantaje ale utilizării unei soluții TMS în activitățile din transport

Cele mai populare