3 sfaturi cu ajutorul cărora îți poți salva recolta pe timp de secetă

Seceta îți poate aduce daune serioase asupra recoltei, lipsa sistemelor de irigație din România producând anual pagube însemnate în domeniul agricol.  Pentru a putea face față cu brio secetei și capriciilor vremii și pentru a-ți proteja producția agricolă, mai jos, vei găsi o listă cu 3 moduri în care poți avea grija de agricultura ta.

Iată cele 3 moduri prin care îți poți proteja agricultura de secetă!

1.      Construirea unei fântâni

Fântânile au un rol major în irigație. Pentru a identifica locul în care o fântână poate fi construită, trebuie să apelezi la o firmă specializată în construcția de fântâni si puțuri. Costul inițial al investiției poate fi destul de ridicat, în funcție de adâncimea pe care vrei să o aibă fântâna și lărgimea acesteia. Cu toate acestea, beneficiile de care vei avea parte vor acoperi în timp suma cheltuită pentru construirea fântânii.

2.   Montarea unei instalații de irigație

Cele mai citite articole

Odată ce ai construit fântâna, trebuie sa o conectezi la o instalație de irigat. O astfel de instalație poate fi construită chiar și de o persoană fără cunoștințe în domeniu. Vei avea nevoie de tuburi din pvc, o pompă submersibilă și de câteva instrumente de tăiere și decupare a țevilor. Realizarea unei astfel de instalații poate dura câteva zile, așadar trebuie să te pregătești din timp și sa strângi informațiile necesare pentru a-ți putea construi singur propriul sistem de irigat. Pe lângă fântână, vei mai avea nevoie și de câteva bazine în care să poți depozita surplusul de apă, pe care îl poți folosi ulterior conectând bazinul de apă la sistemul de irigație. Dacă vrei să achiziționezi o pompă submersibilă online, poți verifica oferta disponibilă pe shop-einstal.ro și poți alege de acolo aparatul care se pliază cel mai bine pe nevoile tale.  

3.      Asigurarea în caz de secetă sau calamitate naturală

Încheierea unei polițe care să-ți asigure producția agricolă în caz de calamitate naturală reprezintă modul ideal prin care îți poți asigura cultura plantată pe terenul tău. Dacă deții o cultură care îți poate aduce un profit considerabil, este recomandată încheierea unei astfel de polițe deoarece, chiar dacă cultura ta nu va avea de suferit, profitul obținut de pe urma acesteia va acoperi costul asigurării. Alege să previi pierderile în loc să le fii martor neputincios și să fii mereu asigurat. Chiar dacă investiția inițială într-o anumită cultură poate fi ridicată, alocă un buget și pentru o asigurare care să acopere orice incident neplăcut cum ar fi furtul, seceta sau orice tip de dezastru natural.

Profitul obținut pe urma culturilor agricole poate fi ridicat, astfel, încearcă sa acoperi și nevoile de irigație ale unei culturi și nu te lăsa în baza capriciilor naturii. Sfaturile de mai sus vin în ajutorul tău în momentele grele și este indicat sa le aplici din timp, înainte ca seceta să-ți afecteze recolta, producția agricolă și, implicit, profitul. Alege să previi în loc sa fii martorul pasiv al capriciilor naturii, investiția în domeniul agricol se poate recupera chiar după primul an de producție și afacerea ta poate să înflorească dacă ești suficient de implicat.

Sursa foto: pexels.com.

Cele mai citite articole

Share your love