Stilul Regal în amenajările exterioare: 5 idei pentru tine

Eleganța în amenajări exterioare reprezintă o caracteristică pe care mulți oameni o au în vedere atunci când realizează proiecte pentru curte și grădină. Ambientul clasic și detaliile sofisticate sunt specifice stilului regal, inspirat din atmosfera de la palatele de odinioară.

Te poți simți ca un rege sau ca o regină la tine acasă prin amenajarea curții în stil regal, cu pavele, pavaje, palisade, ziduri, mobilier și dale beton. Îți prezentăm în continuare idei de amenajări pentru spații exterioare așa cum îți dorești.

Optează pentru spații ample, iluminate discret

Obține o curte elegantă, de inspirație clasică, prin trasarea unor alei simple și crearea de spații ample, pe care să nu le aglomerezi cu multe elemente peisagistice suplimentare.

Delimitează diferitele zone din curte prin elemente de decor atent alese, din gama statuete de grădină, corpuri de iluminat, fântâni arteziene, palisade, coloane și borduri. Astfel vei avea spații exterioare bine organizate, în stilul grădinilor regale, unde ordinea și simetria reprezintă reguli de bază.

Optează pentru nuanțe naturale, în tonuri deschise, precum alb și crem. Adaugă accente de maro patinat sau café, ca să evidențiezi amenajările florale, locurile pentru odihnă și zonele unde sunt amplasate obiectele decorative.

Alege pavaje cu forme geometrice regulate

Pentru că spațiile sunt deschise, largi și aerisite, pavajele reprezintă elementul vizual dominant. De aceea este important să alegi dale și pavele cu forme geometrice regulate, care să creeze atmosfera maiestuoasă specifică pentru Stilul Regal, o adevărată lecție de eleganță.

Cele mai citite articole

Ai la dispoziție produse de pavaj antichizate, în formă dreptunghiulară sau pătrată și în nuanțe naturale. Combină aceste elemente rezistente, din beton vibropresat, în cadrul unor amenajări clasice, care să dea amplitudine și să creeze o atmosferă nobiliară.

Poți să construiești pavaje sofisticate cu pavele de formă pătrată și conică, pe care să le aranjezi în ansambluri complexe. Ai la dispoziție dale în diferite nuanțe de antracit și gri ciment, cu accente alb crem și maro. Inspiră-te din modele celebre, de la grădinile de vară pe care le-ai admirat în timpul vizitelor tale la palate din orașele europene.

Creează amenajări peisagistice clasice 

Farmecul stilului regal constă în amenajările sale peisagistice, realizate cu mare atenție la detalii. Creează proiecte complexe, cu gazon, gard viu, arbuști decorativi toaletați cu grijă, în forme geometrice, și jardiniere elegante, cu flori albe și plante nobile. Elementele naturale erau foarte importante la curțile regale, așa că trebuie să pui accent pe plantarea soiurilor potrivite de arbori, plante verzi și flori.

Alege mobilier de grădină în stil clasic vintage, realizat din materiale naturale, precum fier forjat, piatră, lemn. Nu trebuie să lipsească băncile, amplasate în locuri retrase, care să ofere o vedere de ansamblu asupra curții.

Plasează în centrul zonelor largi statuete, fântâni arteziene sau pergole, ca să creezi un ambient sofisticat, de mare finețe. Marchează aleile de acces și trecerile de la o zonă la alta prin borduri cilindrice, pavaje cu rol de bordură, delimitări cu gard viu perfect toaletat.

Ia în considerare aceste idei pentru amenajarea curții în stil regal și transformă spațiile exterioare în zone elegante, cu farmec și personalitate.

Cele mai citite articole

Share your love