4 idei ca să îți transformi locuința în căminul visat

Cu siguranță, drumul de la o simplă casă cu podele și ziduri la un adevărat cămin în care să te simți în siguranță este destul de lung și de anevoios. Totuși, parcurgerea etapelor de amenajare este obligatorie, dacă îți dorești să obții tot ceea ce este mai bun de la locuința ta. Plus că, la final, te va aștepta răsplata mult visată, adică o casă exact așa cum îți dorești. Iată ce ar trebui să faci:

Atenție la finisarea suprafețelor 

Finalul lucrării implică și finisajele pereților, care se aleg în funcție de multe criterii. Dintre acestea, cele mai importante sunt cel estetic și cel funcțional. În general, pentru interior și, în special, pentru camerele de zi sau dormitoare, se aleg finisaje pe bază de vopsea lavabilă, care pot fi exploatate în siguranță, sunt durabile și au un și un aspect unitar, foarte plăcut. În prezent, poți găsi orice culoare dorești în paletarul de vopsele lavabile interior. Acest lucru ajută foarte mult, mai ales, fiindcă nu ești condiționat de alegerea mobilei sau a decorațiunilor.

Joacă-te cu lumina

O locuință perfectă va beneficia și de un iluminat potrivit, indiferent dacă este vorba despre tehnologii moderne de iluminat controlat la distanță sau despre sistemele clasice. În oricare dintre variante, preferată pare a fi lumina caldă pentru living și bucătărie, în vreme ce, pentru holuri, dormitoare sau băi, este preferată lumina rece. Sistemul acesta hibrid se aplică și la scafele luminate sau la benzile de iluminare cu senzori, folosite pentru zonele inferioare ale mobilei din anumite camere. Alegerea sistemului de iluminat dar și caracteristicile luminii trebuie să reprezinte priorități atunci când îți amenajezi locuința. O lumină bună poate pune în valoare enorm un spațiu amenajat ca la carte.

Cele mai citite articole

Jocurile de lumină pot fi realizate cu aplice sau candelabre, în funcție de specificul camerei, cu bandă led sau chiar cu becuri normale, conectate la variatoare. În oricare caz, este, însă, util să aduci un strop de nonconformism în casa ta, folosind elemente de iluminare ieșite din tipar, chiar futuristice.

Mobilează modern

Mobila este piesa de rezistență a unei camere. Specialiștii recomandă ca aceste elemente să fie cât mai simple, astfel încât să fie ușor de pus în valoare. Poți folosi aproape orice tip de mobilă, deoarece aceasta se alege în funcție de preferințele personale. Totuși, cel mai adesea, stilul scandinav câștigă teren, tocmai datorită avantajelor organizatorice pe care le aduce. O idee foarte bună este să pui canapele cât mai simple pentru living, dar colorate și pline de viață, și un pat matrimonial cu două noptiere pentru dormitor, fără a mai apela la alt tip de mobilier.

Alege perdele și draperii în concordanță cu decorul

Dacă tot am menționat canapelele frumos colorate, poți asorta cu husa acestora și draperiile. Astfel, dacă optezi pentru un anumit ton de culoare, mergi pe aceeași variantă chiar și în cazul draperiilor (exemplu: draperii vișinii, husă de canapea vișinie sau în tonuri apropiate).

Orice variantă alegi, vei vedea că toate aceste lucruri pot fi învățate și chiar modificate din mers, pe măsură ce înaintezi în procesul de amenajare. Aceste lucruri sunt, însă, baza amenajărilor și unele dintre cele mai utile idei pe care le poți pune în practică pentru ca locuința ta să arate exact ca în reviste sau în visurile tale.

Cele mai citite articole

Share your love