4 sfaturi pentru amenajarea unei bucătării practice

Bucătăriile moderne pun foarte mare accent nu doar pe aspectul estetic, ci și pe caracterul practic al amenajărilor. În consecință, fiecare alegere înseamnă de fapt o conlucrare de caracteristici, care concură spre rezultatul final dorit. Specialiștii în design interior sunt un real ajutor atunci când vine vorba despre decorarea spațiilor, drept pentru care facem un top al sfaturilor pe care aceștia le au pentru fiecare beneficiar, atunci când vine vorba despre amenajarea bucătăriei. 

Integrează piatra naturală în utilitatea bucătăriei

Piatra naturală este unul dintre cele mai eficiente materiale de amenajare pentru suprafețele bucătăriei, dar și a holului, livingurilor sau a băilor. În bucătărie însă, piatra naturală aduce mai înainte de orice funcționalitate, deoarece granitul, marmura sau travertinul reprezintă materiale dure și rezistente, care permit o multitudine de idei de amenajare, indiferent de culorile alese pentru pereți sau mobilier.

Într-o bucătărie pot fi incluse diferite produse din granit gri, negru sau cărămiziu-roșiatic, pentru că acestea conferă spațiilor un aspect luxos și o funcționalitate pe măsură. Granitul nu se zgârie și nu se pătează, astfel că poate fi utilizat pentru blaturi, polițe, pentru pardoseli sau placări la nivelul pereților. 

În același timp și marmura poate înfrumuseța bucătăriile și le poate oferi acestora strălucire și luminozitate, mai ales în cazul finisării lucioase, atât de elegante și pline de prestanță.

Piatra naturală se curăță cu ușurință și faptul că poate fi folosită fără a fi tăiată (se pot debita plăci mari pentru crearea dintr-o bucată a elementelor) și montată fără rosturi, ajută foarte mult și în ceea ce privește igiena. Suprafețele se curăță și se igienizează mai ușor, iar acest lucru înseamnă o eficiență mai mare și o durabilitate crescută.

Alege seturi de bucătărie, nu corpuri individuale

Cele mai citite articole

În prezent bucătăria poate fi amenajată cu ușurință ca urmare a randării 3D. Acest lucru permite vizualizarea unui anumit tip de bucătărie în spațiul disponibil, ca un fel de probă în timp real. Astfel, în funcție de preferințele clienților și de dimensiunile disponibile, pot fi alese culorile mobilierului, materialele și finisajele. 

Este recomandat în prezent să se aibă în vedere achiziționarea seturilor întregi de mobilier și nu a corpurilor, în mod individual. Acest lucru este mult mai practic atât pentru că înseamnă economii destul de mari din punct de vedere financiar, cât și pentru că uneori aceste bucătării te pot salva de situațiile în care completările la nivel de mobilier nu mai pot fi făcute pentru că nu găsești culorile sau modelele potrivite pentru continuitate.

Eficientizează spațiul de care dispui

Alegere electrocasnicelor încorporate este în prezent cea mai bună soluție pentru orice tip de bucătărie. Indiferent dacă deții un spațiu generos sau o bucătărie mică, aceste electrocasnice pot fi alese astfel încât să fie parte din mobilier. Poți încorpora mașina de spălat rufe sau mașina de spălat vase, frigiderul, plita sau cuptorul cu microunde. Astfel te bucuri de mai mult loc pentru activitățile tale gastronomice, fără a mai fi nevoie să faci compromisuri în ceea ce privește spațiul. 

Folosește o insulă de bucătărie

Dacă vrei să delimitezi zonele de lucru în bucătărie de cele de organizare, ai posibilitatea de a opta pentru o insulă. Aceasta presupune folosirea unui corp de mobilier de sine stătător, pe care poți alege să așezi un blat din granit, travertin sau marmură. Poți racorda zona la alimentare cu apă, astfel încât aici să poți desfășura toate activitățile care țin exclusiv de pregătirea hranei.

O bucătărie nu trebuie să fie doar un spațiu de lucru, ci și unul în care să simți căldura unui cămin și dragostea cu care se crează cele mai gustoase preparate. Pentru funcționalitate, dar și pentru aspect, aceste sfaturi sunt foarte importante, așa că ia-le în considerare și transformă bucătăria într-un spațiu cu adevărat minunat. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce este tulburarea de stres posttraumatic?

Articolul Urmator

Modele de rochii pe care le poți purta la nunțile din această vară

Cele mai populare