5 moduri în care o operație de micșorare a sânilor te poate ajuta

Deși multe femei își doresc să aibă sâni mai mari și ar fi dispuse să urmeze o intervenție chirurgicală de mărire a acestora, există și opusul. Atunci când sânii sunt foarte mari, pot apărea atât probleme de ordin estetic, cât și disconfort sau alte probleme de ordin fizic. De aceea, medicii pot recomanda o operație de reducție mamară, adică micșorarea sânilor.

O astfel de procedură vine cu numeroase avantaje și poate fi extrem de benefică pentru o pacientă cu un volum foarte crescut al zonei mamare. Iată câteva modalități prin care o astfel de operație este utilă și ce avantaje aduce.

1. Armonizarea formei corpului

De obicei, o dimensiune neobișnuit de mare a sânilor nu se află în armonie cu restul corpului. Acest lucru poate fi deranjant, iar pacientele pot deveni nemulțumite de silueta lor. În timpul operației de micșorare, sânii vor fi remodelați astfel încât aceștia să se potrivească perfect siluetei pacientei, iar întregul corp să arate cât mai bine.

2. Ameliorarea ptozei

Un fenomen deseori asociat cu sânii giganți este ptoza mamară, ceea ce înseamnă că are loc lăsarea țesuturilor mamare și a pielii din jurul acestei regiuni. Ea își pierde din fermitate și apar vergeturile. În cadrul operației, se poate corecta și acest aspect, iar dimensiunea mai scăzută a sânilor va preveni apariția laxității pe viitor.

3. Rezolvarea problemelor de ordin psihologic

De cele mai multe ori, sânii extrem de mari apar de la o vârstă fragedă, lucru care poate avea un impact emoțional asupra pacientei. Aceasta nu se simte confortabil în propria piele și este conștientă de posibila lipsă a armoniei corpului său, așa că pot apărea numeroase complexe legate de aspectul fizic. Cu ajutorul operației de reducție mamară, ea poate obține mai ușor forma corpului dorită.

4. Ameliorarea durerilor de spate

Sânii mari sunt mult mai grei, lucru care poate pune presiune asupra coloanei vertebrale. Din această cauză, numeroase femei care se află în această situație au de-a face deseori cu dureri de spate care le afectează în mod serios calitatea vieții. 

Așadar, pe lângă avantajele clare de ordin estetic, micșorarea sânilor are și beneficii funcționale. Disconfortul major cauzat de dimensiunea crescută, care duce la apariția durerilor de spate, poate dispărea.

5. Scăderea riscului de apariție a altor probleme de sănătate

Din cauza frecării pielii sânilor de zona toracelui, pot apărea iritații care se pot agrava, în cazul în care problema nu este ameliorată sau acestea nu sunt tratate în mod corespunzător. Astfel, pot apărea infecții care chiar le pot da bătăi de cap pacientelor.

Cele mai citite articole

Însă, aceasta nu este singura problemă. Sânii foarte mari sunt asociați cu un risc mai crescut de a dezvolta afecțiuni ale regiunii mamare. Așadar, chiar dacă aceștia nu provoacă un disconfort foarte mare, o intervenție de reducție ar putea fi necesară în anumite situații.

Un chirurg estetician te poate ajuta să obții aspectul fizic la care ai visat întotdeauna. Dacă sânii foarte mari te fac să te simți stânjenită, simți că nu ai parte de o armonie a corpului, iar disconfortul cauzat de aceștia este cu adevărat pronunțat, discută cu un specialist despre o astfel de intervenție și despre așteptările tale.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Cele mai citite articole

Share your love