5 povești recomandate pentru copiii care iubesc aventura

Copiii care adoră lectura și peripețiile s-ar putea să îndrăgească acele cărți pline de aventură și cu personaje neînfricate. Iată cinci povești recomandate pentru ei, care să-i poarte pagină cu pagină prin întâmplări uimitoare, cu pericole de înfruntat și finaluri neașteptate. 

1.Crăciunozaurul, de Tom Fletcher

Perfectă pentru perioada sărbătorilor de iarnă, cartea Crăciunozaurul de la Editura Arthur cuprinde aventurile uluitoare ale unui dinozaur de la Polul Nord, botezat cu acest nume chiar de Moș Crăciun. 

William, un băiețelul în scaun cu rotile, și Crăciunozaurul trec prin întâmplări pline de haz, dar și foarte periculoase, când un vânător de reni pune ochii pe dinozaur. Această poveste este plină de adrenalină și de mesaje încurajatoare pentru copii, numai bună de citit când ninge afară.

Sursă foto: https://www.editura-arthur.ro/image/12882/craciunozaurul-cover_huge.jpg 

2. Cronicile domnișoarei Poimâine I: Vremea Vrăjitoarei Niciodată, de Adina Rosetti

Printr-o aventură surprinzătoare trece domnișoara Poimâine, o adolescentă cu părul violet și o înfățișare neobișnuită. Peripețiile ei duc cititorul în trecut și viitor, într-o călătorie cu pirați, vrăjitoare și învățăminte despre răbdare și dragoste.

Adina Rosetti continuă povestea din cartea „Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul”, când protagonista era mică și a fost trimisă de unchiul ei, Tempus Întâiul, la marginea regatului său. De asemenea, pe aceasta o așteaptă noi aventuri pline de surprize, consemnate în volumul II al cronicilor, „În căutarea lui Akum”.

3. Aventurile lui Tom Sawyer, de Mark Twain

Acesta este una dintre cărțile clasice, pe care ar trebui să le citească orice copil. Tom Sawyer fuge de acasă din cauza pedepselor mătușii Polly și a situațiilor nefavorabile pentru el. 

Cele mai citite articole

Băiatul se hotărăște să se facă pirat și haiduc. Se aventurează împreună cu Huck și Joe în cele mai periculoase locuri. Aceștia trec prin întâmplări palpitante și caută să facă dreptatea în orășelul Mississippi. 

4. Mărețele aventuri ale Porcului de Crăciun, de J.K. Rowling

J.K. Rowling, autoarea lumii magice de la Hogwarts și a lui Harry Potter, dă viață jucăriilor, în Ajunul Crăciunului. Jack pornește într-o călătorie fascinantă pentru a-și găsi jucăria care i-a fost mereu alături, Um Porc – UP, pe care îl consideră prietenul lui cel mai bun.

Împreună cu Porcul de Crăciun, înlocuitorul lui UP, și alte ajutoare, băiețelul ajunge în Tărâmul celor Pierduți. Aici, el încearcă să-și salveze camaradul din capcana Pierzătorului, un personaj înfricoșător, care ronțăie jucării.

Sursă foto: https://www.editura-arthur.ro/image/18538/maretele-aventuri-ale-porcului-de-craciun-cover_huge.jpg 

5. Cronicile din Narnia I: Nepotul magicianului, de C.S. Lewis

Polly și Digory, noul ei vecin, încep să petreacă mult timp împreună și descoperă, din întâmplare, camera secretă a magicianului Andrew, care este unchiul băiatului. Astfel, copiii pornesc într-o peripeție spectaculoasă și neașteptată.

Protagoniștii trec dintr-un tărâm într-altul, fiecare cu personaje malefice, până când leul Aslan, prin cântecul lui, dă naștere lumii Narnia. Pe aceste meleaguri vor ieși la iveală bunătatea și iubirea. Copiii pasionați de lectură trebuie să descopere aventurile magice din toate cele șapte volume ale seriei.

Cei care iubesc să citească trebuie să-și pună neapărat pe listă aceste cinci povești pline de adrenalină și mister. Întâmplări imprevizibile și personaje curajoase sau, din contră, ticăloase le vor ieși în cale la fiecare pagină și îi vor ține în suspans.

Cele mai citite articole

Share your love