Top 5 rase de pisici care nu lasă mult păr

Pisicile sunt animale elegante și independente care, deși pare că au o personalitate mai rece, se pot atașa rapid de tine și pot deveni iubitoare și afectuoase. Ele sunt potrivite pentru familiile cu copii, deoarece îi învață pe cei mici să fie responsabili și pot deveni niște adevărați parteneri de joacă.

Însă, o mică problemă legată de îngrijirea pisicilor ar putea fi părul. Aceste animale sunt renumite pentru blana lor mătăsoasă, care trebuie întreținută cu grijă și care se poate răspândi peste tot prin casă, punând probleme în special dacă cineva din familie este alergic. Dacă îți dorești să ai mai puțin de curățat, poți alege o rasă de pisici care nu lasă mult păr.

Având în vedere că am menționat alergiile, mai este un lucru foarte important pe care trebuie să îl știi. Cantitatea mai mică de păr poate fi mai ușor de suportat, însă alergenii specifici pisicii pot fi prezenți și în salivă, urină sau pe piele. Totuși, pisicile care lasă mai puțin păr reprezintă în continuare o alegere mai potrivită. Iată care sunt acestea.

1. Sfinx

Această rasă nu lasă păr deloc, deoarece este o pisică fără blană, acoperită doar de un puf delicat. În ciuda aspectului ce poate părea puțin neprietenos, pisica Sfinx este extrem de afectuoasă și iubitoare. Aceasta iubește atenția și se poate împrieteni rapid chiar și cu străinii sau cu alte animale.

Deoarece aceasta nu are blană, este mult mai sensibilă la temperaturile scăzute sau în momentul expunerii la soare. De aceea, este recomandat ca pisica să stea cât mai mult în casă sau să fie protejată în cazul în care iese afară (cu haine groase sau cremă solară, după caz). Pentru a evita afecțiunile pielii, aceasta va trebui spălată mai des și dusă la controale regulate la veterinar.

2. Donskoy

Cele mai citite articole

O altă pisică fără blană, pisica Donskoy este foarte similară cu Sfinx la aspect, însă nu și la temperament. Aceasta interacționează bine cu oamenii, dar nu este la fel de prietenoasă cu alte animale și poate chiar să devină agresivă. Totuși, este grozavă pentru familiile cu copii, fiind un animal activ și jucăuș.

La fel ca în cazul pisicii Sfinx, și Donskoy are nevoie de o îngrijire specială. Pielea trebuie spălată zilnic pentru a îndepărta excesul de sebum, astfel încât aceasta să nu dezvolte afecțiuni cutanate.

3. British Shorthair

Pisica British Shorthair este o rasă adorabilă cu păr scurt, cu față ușor rotunjită. Aceste trăsături delicate o fac preferata copiilor, deoarece putem spune că seamănă cu o jucărie de pluș. Însă, această pisică nu este extrem de activă, dar își arată în continuare afecțiunea față de oameni. Blana sa scurtă este mătăsoasă fără să fie pufoasă și, dacă va fi periată o dată pe săptămână, va lăsa foarte puțin păr.

4. Pisica bengaleză

Asemănătoare unei mici feline sălbatice, pisica bengaleză este rezultatul încrucișării dintre rasele de pisici domestice și leoparzi. Astfel, s-a obținut blana sa scurtă superbă, cu dungi și pete. Fiind o pisică pe jumătate sălbatică, va fi ceva mai greu de stăpânit. Aceasta este extrem de activă și îi place să exploreze și, deși își iubește familia, este ceva mai independentă. Așadar, nu o recomandăm copiilor foarte mici.

5. Albastru de Rusia

O altă rasă extrem de populară și îndrăgită, pisicile Albastru de Rusia sunt cunoscute pentru blana lor scurtă și fină, în nuanțe de gri și argintiu, și ochii lor verzi superbi. Acestea sunt extrem de iubitoare cu toți membrii familiei, se împrietenesc ușor și cu alte animale și nu se vor sfii niciodată din a-și arăta afecțiunea.

Un mic dezavantaj al îngrijirii pisicii este cantitatea mare de păr pe care o lasă peste tot, lucru care uneori îi convinge pe mulți să renunțe la ideea de a adopta o pisică. Dacă nici tu nu ești fanul curățeniei zilnice, alege o rasă de pisici care nu lasă mult păr și bucură-te de micile feline jucăușe și iubitoare.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

9 reguli pentru o alimentație echilibrată

Articolul Urmator

5 povești recomandate pentru copiii care iubesc aventura

Cele mai populare