Odihna este foarte importantă pentru organismul tău, deoarece ea îți oferă resursele necesare pentru a combate stresul și oboseala. După o zi lungă ai nevoie de relaxare, iar dormitorul are un rol decisiv în acest sens. Atmosfera din camera în care dormi îți poate oferi energia necesară pentru o nouă zi de muncă și activități. Iată câteva sfaturi de care ar fi bine să ții cont pentru a face din dormitorul tău o adevărată oază de odihnă.
Alege o saltea sau un topper cât mai confortabil pentru dormitor
Patul din dormitor trebuie ales în așa fel încât să fie cât mai confortabil, motivul principal fiind evident: odihna. Salteaua este decisivă în ceea ce privește confortul pe timpul nopții. Aceasta trebuie să se potrivească nevoilor tale și, de aceea, vei vedea că există numeroase tipuri de saltele, inclusiv pentru persoane cu dureri de spate sau afecțiuni care necesită un plus de atenție. Dacă, totuși, nu ai ales cea mai bună variantă, există numeroase modele de toppere pentru saltea care te ajută să obții confortul de care ai nevoie.
Optează pentru o lumină cât mai relaxantă în dormitor
Lumina este foarte importantă pentru a crea atmosfera dorită. În dormitor, nu ai nevoie de o lumină puternică, deoarece aceasta este o încăpere destinată relaxării. Alege corpuri de iluminat care să genereze o ambianță caldă și plăcută. Eventual, pentru a putea citi seara, înainte de culcare, poziționează pe noptieră o veioză cu lumină bună, care să nu îți obosească ochii. De asemenea, ca să eviți orice lumină care să îți deranjeze somnul în timpul nopții, asigură-te că draperiile sunt trase. Acestea trebuie să fie opace, pentru a nu permite luminii să pătrundă prin ele.
Pune un covor cât mai gros
Cele mai citite articole
Covorul este și el important în dormitor. Nu numai că oferă o senzație plăcută, atunci când te trezești și pășești pe el, dar, protejează și împotriva frigului. Cu toate acestea, un alt factor este de luat în seamă, atunci când alegi grosimea covorului: sunetul. În timpul nopții, se pot auzi tot felul de sunete care e posibil să îți deranjeze somnul. Un covor gros, spre exemplu din lână, poate reduce din zgomote, ceea ce este indicat, mai ales, dacă ai somnul „ușor“.
Poziționează o baie lângă dormitor
În funcție de cât de mare este suprafața locuinței tale, spre exemplu, dacă este o casă cu etaj, asigură-te că, în proiectul casei, incluzi o baie cât mai aproape de dormitor. Este mult mai comod ca, în timpul nopții, să nu fie nevoie să cobori și să urci scări, așa că, o toaletă cât mai apropiată de camera în care dormi este cu siguranță foarte comodă și garantează confortul.
Nu aduce în dormitor prea multe electronice
Dormitorul este camera destinată odihnei, așa că, nu du prea multe obiecte electronice în încăpere. Calculatorul, laptopul sau tableta sunt toate asociate cu munca, așa că, lasă-le în birou sau în camera de zi, atunci când mergi la culcare. În dormitor este suficient un televizor pentru programele sau filmele preferate. Cu siguranță, te vei odihni mai bine în acest mod.
Fă din dormitorul tău o încăpere relaxantă, și în care să te încarci pozitiv, după o zi de muncă. Încearcă să ții cont de aceste câteva sfaturi care, cu siguranță, te vor ajuta să te odihnești și să îți reîncarci bateriile. Fiecare detaliu contează pentru a te bucura cu adevărat de nopți liniștite, în timpul cărora somnul să nu îți fie deranjat în vreun fel.