Ce sunt creditele garantate

Există situații în care ai nevoie de bani însă suma pe care o ceri ca împrumut este mult mai mare decât ai putea să susții din salariu. Pentru astfel de situații există creditele garantate. Chiar și pentru investițiile care nu sunt solvabile, se cere o garanție. Desigur, nimeni nu vrea să se gândească că poate ajunge în situația în care să fie nevoie să depună o garanție pentru a lua un împrumut. Însă, creditele garantate sunt mult mai comune decât îți imaginezi. În ciuda faptului că a prins o aură negativă, creditul garantat este cea mai bună soluție pentru investițiile mari. Iată ce tipuri de credite garantate există pe piață. 

Creditul imobiliar

Creditul imobiliar și chiar și Prima Casă sunt credite garantate. Tu garantezi cu imobilul cumpărat că plătești ratele la tip și că returnezi întreaga valoare a creditului. În cazul în care nu duci la bun sfârșit înțelegerea contractuală, locuința ta este executată silit pentru recuperarea banilor. Asta nu înseamnă că la prima rată neplătită la timp îți ia banca casa. Ci că în cazul în care nu plătești un anumit număr de rate, poți să rămâi fără imobilul cu care a garantat. Pentru cei care au Prima Casă, lucrurile sunt puțin mai complicate, deoarece jumătate din credit este garantat de tine și jumătate de stat. Prin urmare, regulile sunt mult mai drastice. 

Cele mai citite articole

Creditul cu girant

De acest tip de credit cu siguranță ai mai auzit. Pentru a primi un împrumut mare, ai nevoie de un girant care să se angajeze că plătește el rata în cazul în care tu nu o vei face. De un girant ai nevoie și atunci când ai intrat în Biroul de Credite și vrei să refinanțezi sau să iei un credit nou. În cazul în care vrei să iei un credit mic și ești supra-îndatorat sau restanțier, poți să îl iei fără girant de la un IFN. Însă, pentru sumele mai mari, de obicei ai nevoie de garanție sau girant. Desigur, asta nu înseamnă că girantul tău va ajunge să plătească rata. Poți să duci un astfel de credit la bun-sfârșit fără probleme. 

Creditele cu garanții, de regulă au dobândă mică, pentru este garantat de un bun mobil sau imobil. Din acest motiv, pentru investițiile mari, poți să iei un astfel de împrumut. Printre ele se numără și creditele pentru IMM-uricare se girează cu afacerea. Credite cu garanții se dau atât de bănci cât și de IFN-uri. Prin urmare, atunci când alegi să iei un credit, poți oricând să testezi piața înainte. 

Nu uita că înainte de a lua orice tip de credit trebuie să te gândești foarte bine dacă poți să îl înapoiezi. Dacă vrei să îți iei casă, nu este obligatoriu să o iei pe cea mai scumpă. Poți să reduci din suma împrumutată cu un avans mai mare, sau să reduci din așteptările tale. Iar în cazul în care iei un credit cu girant, nu te lăsa pe o ureche că cineva poate să plătească creditul în locul tău.  În definitiv, nu poți împovărezi pe cineva cu cheltuielile tale. 

Cele mai citite articole

Share your love
extrastyle.ro