Amenajarea unei bucătării ideale, un vis ușor de realizat

Conturarea unui interior de bucătărie personalizat implică cheltuieli ridicate, fiind un proiect destul de complex. Este important să se țină cont atât de designul bucătăriei, cât și de funcționalitatea acesteia în materie de mobilier și aparatură.

Un interior de bucătărie bine organizat creează o ambianță confortabilă, în care toate activitățile întreprinse devin experiențe plăcute.

Alege să lucrezi cu specialiștii Rom Decor pentru a avea bucătăria dorită

În amenajarea unei bucătării, este destul de dificil să te bazezi doar pe propria părere. Te poți informa pe această temă din reviste, videoclipuri, dar acest lucru implică timp. O soluție eficientă este să apelezi la specialiștii din domeniul amenajărilor, în vederea obținerii tuturor informațiilor.

De exemplu, poți apela cu încredere la echipa de specialiști de la Rom Decor. Ei îți pot furniza cele mai bune sfaturi despre cum să alegi ușile și ferestrele potrivite, în corespondență cu designul ales.

Regăsești pe site, numeroase modele de uși de interior realizate din furnir natural, uși cu finisaj sintetic, uși glisante din sticlă securizată etc. Toate modele sunt gândite astfel încât să corespundă atât cerințelor practice cât și celor decorative.

Blaturi și insule centrale pentru o bucătărie personalizată

Blatul este o suprafață de lucru necesar pentru pregătirea preparatele. Este important ca blatul să fie ușor de utilizat, rezistent la zgârieturi și alte deteriorări mecanice.

Alegerea unui blat este un proces foarte important și solicită atenție. Cel mai rezistent material pentru blaturile de bucătărie este piatră naturală. Un astfel de material este rezistent la uzură, nu este afectat de umezeală și de diverse daune. Blaturile din piatră naturală arată întotdeauna elegant.

Cele mai citite articole

Dar, se poate miza și pe blaturile din piatră artificială, fiind pusă la dispoziție o paletă largă de culori.

Insula reprezintă o piesă de mobilier cheie tot mai întâlnită în amenajările moderne ale bucătăriilor. Pe lângă faptul că este o suprafață de lucru suplimentară, ce se adaugă blatului clasic, poate înlocui cu succes locul de luat masa. O “insulă” de bucătărie organizată corespunzător va fi un element cheie potrivit atât ca design, cât și ca funcționalitate.

De asemenea, insula de bucătărie poate fi utilizată ca spațiu de depozitare suplimentar pentru vase și alte echipamente de bucătărie. O insulă de bucătărie se încadrează în spații de dimensiuni mari.

La amenajarea unei bucatarii, trebuie să se țină seama și de locația prizelor, a alimentării cu apă și a conductelor de canalizare.

Reguli de bază pentru amenajarea unei bucătării perfecte

Atunci când se proiectează interiorul bucătăriei, experții recomandă o atenție deosebită la:

  • triunghiul de lucru (raza spațiului dintre aragaz electric sau pe gaz, chiuvetă, frigider);
  • posibilității de curățare;
  • nivelul echipamentului tehnic, disponibilitatea aparatelor electrocasnice necesare;
  • funcționarea corectă a sistemului de ventilație și de aer condiționat;
  • calitatea iluminării naturale și artificiale din zona de gătit;
  • confortul amplasării obiectelor de uz casnic.

Fiecare regulă de mai sus are o mare însemnătate. Pentru a obține efectul dorit în amenajarea spațiului de bucătărie este necesar să se acorde atenția cuvenită tuturor elementelor, pentru a exista un echilibru în amenajare.

Pentru alegerea celor mai bune opțiuni de amenajare corectă și creativă a unei bucătării, specialiștii de la Rom Decor te pot ajuta cu cele mai bune soluții privind compartimentarea spațiului cu sisteme culisante din sticlă securizată, practice, moderne și foarte elegante.  Inclusiv în ceea ce privește extinderea spațiului în balcon prin înlocuirea unui perete sau a unei uși clasice cu una din sticlă glisantă.

Contactează-i cu încredere și tu!

Cele mai citite articole

Share your love