Pentru orice gospodină, rețeta ideală trebuie să fie simplă, ușor de preparat și cât mai delicioasă, pentru a obține maximul de satisfacție, fără a petrece toată ziua în bucătărie. Dacă vei face un sondaj printre gospodine și le vei întreba care este felul preferat ce se încadrează în aceste criterii, multe vor menționa papricașul de pui. Nimic mai adevărat, doar că nu poți găti zilnic doar papricaș de pui… Prin urmare, iată alte trei rețete la fel de simplu de preparat și la fel de delicioase!
Tocăniță de cartofi și cârnați
Lista de ingrediente include:
- un kilogram de cartofi;
- un ardei kapia;
- un ardei iute;
- o ceapă;
- o lingură de pastă de ardei sau de roșii;
- o foaie de dafin;
- 300 de grame de cârnați;
- 100 de mililitri de vin alb;
- două linguri de ulei;
- pătrunjel și leuștean;
- sare și piper, după gust.
Cele mai citite articole
Mai întâi, curăță cartofii și taie-i cubulețe, bineînțeles după ce i-ai spălat bine. Taie apoi ardeii și ceapa, după care pune uleiul la încins într-o tigaie. Adaugă ardeii și ceapa, care se călesc în uleiul încins circa 5 minute. Taie cârnații rondele sau bucăți mai mari și adaugă-i în tigaie, peste legumele călite. Lasă vasul pe foc încă cinci minute, amestecând continuu, apoi adaugă foaia de dafin și pasta de ardei sau de roșii, în funcție de preferințe. După alte două minute, toarnă vinul și lasă să dea în clocot de 2-3 ori. La final, adaugă cartofii și toarnă apă cât să-i acopere, după care, pune sare și piper după gust. Lasă tigaia la foc mediu circa 25 de minute, până când cartofi se fierb bine. În acest timp, toacă mărunt leușteanul și pătrunjelul și presară pe deasupra când tocănița este gata. Înainte de a o servi, mai lasă vasul acoperit cu un capac aproximativ 5 minute, pentru ca tocănița să prindă aroma verdețurilor.
Paste cu ton
Pentru această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 300 de grame de paste penne;
- o conservă de bucăți de ton în ulei de măsline;
- 250 de grame de sos de roșii;
- două linguri de ulei de măsline;
- trei căței de usturoi;
- busuioc, oregano, sare și piper, după gust.