Cum sa detectezi camere IP ascunse cu detectoare camere

De fiecare data cand intri intr-o camera, este posibil sa existe o camera IP ascunsa, fara fir, care sa te filmeze. Poate fi printre carti aranjate pe rafturi, intr-un detector de fum pe tavan sau intr-o jucarie de plus aruncata pe podea. 

Nu exista nicio modalitate sigura de a te asigura ca nu esti inregistrat, decat daca folosesti un detector de camere. Iata cateva sfaturi care iti vor fi utile atunci cand vrei sa folosesti detectoare camere.

Examineaza obiectele obisnuite

Cel mai simplu mod de a detecta o camera IP WiFi ascunsa, este sa cumperi detectoare camere. Primul pas pentru descoperirea unei camere spion este sa te familiarizezi cu camerele care pot fi cumparate de pe piata si lucrurile in care sunt ascunse. 

De exemplu, poti descoperi o camera IP fara fir ascunsa intr-un ceas de perete, un ceas de masa amplasat pe birou, intr-un radio, un detector de fum, un purificator de aer si diverse alte dispozitive. Arunca o privire la ceea ce este disponibil in magazine si verifica articolele din casa/birou.

Scaneaza dispozitivele din reteaua wifi

Ai putea utiliza telefonul mobil pentru a vedea lista punctelor de acces din zona ta. Va fi necesar sa soliciti parola pe care o poti utiliza pentru a accesa reteaua wireless din care banuiesti ca ar putea face parte camera ascunsa. 

Cele mai citite articole

Odata conectat la retea, lanseaza o aplicatie speciala, care scaneaza reteaua wifi si arata fiecare dispozitiv conectat la aceasta, precum si adresa lui IP. Totusi, iti va fi mult mai usor sa folosesti un detector camera spion, pe care il poti utiliza foarte usor.

Alege detectoare camere cu laser pentru a detecta camerele spion

Aceste dispozitive au lumini in infrarosu pentru a detecta lentilele camerelor spion. Acest tip de detectoare functioneaza simplu si eficient. Luminile detectorului sunt aprinse, te uiti prin geamul carcasei, asa cum te-ai uita prin binoclu si parcurgi toata camera, scanand in detaliu pentru lentile. 

Detectoarele de camere cu laser sunt special concepute pentru ca prin emiterea de lumina, lentilele camerelor ascunse sa o reflecte si sa poata fi detectate prin stralucirea lor caracteristica. In cazul in care dai peste o lumina puternica, ai gasit cu succes o camera spion ascunsa.

Detectoare camere cu radiofrecventa

De asemenea, poti cumpara un detector camere de radiofrecventa, care detecteaza camerele wireless ascunse dupa semnalele pe care le emit. Aceste tipuri de detectoare camere scaneaza fiecare frecventa pentru protocoale wireless pentru a identifica fiecare obiect care transmite unde de frecventa radio. 

Detectorul wireless al camerei poate detecta si transmisia video pana la 17 m. Daca o carte asezata pe un raft sau un ursulet de plus in coltul camerei emite semnale de radiofrecventa de 2,4GH, este foarte probabil sa existe o camera ascunsa in ea.

Cele mai citite articole

Share your love