Top 5 jocuri de îndemânare pentru copii

Jocul are un rol esențial în dezvoltarea copiilor, îi ajută să cunoască lumea din jur, să-și exprime creativitatea, să-și formeze deprinderile practice, gândirea logică și să realizeze conexiuni între informațiile pe care le au din diverse domenii. Încă de la primii pași, până la anii de liceu, copiii sunt exploratori curioși, inventivi, gata mereu să descopere lucruri noi. Iată care sunt cele mai bune jocuri de îndemânare pentru copii, care să-i ajute în dezvoltarea mentală și socializarea cu colegii la școală: 

Puzzle 3 D 

Unul dintre jocurile universale ale copilăriei, puzzle-ul este reinterpretat în formă modernă. Dacă acum câteva zeci de ani copiii asamblau piese din carton colorat, acum ei se joacă formând puzzle-uri de mari dimensiuni cu elemente din plastic și materiale compozite, pe care le combină în forme 3D. Au la dispoziție jocuri puzzle cu globuri pământești, castele, personaje din benzi desenate și filme de animație, figurine din lumea roboților, mașinuțe, animale și multe altele.

Puzzle din lemn

O formă de puzzle foarte importantă pentru dezvoltarea îndemânării copiilor este cea cu piese de lemn. Astfel cei mici învață să combine piese de diferite forme, mărimi și culori, pentru a obține hărți 3D, puzzle-uri mecanice (car roman, mașină de teren, bolid, bus londonez, tren, moară de vânt, carusel, ceas magic, pendul, motor ș.a.). Aceste jocuri educative și ecologice sunt potrivite pentru orice vârstă și pot fi completate cu module și piese noi, pe măsură ce copiii cresc.

Kit electric graffiti

Printre cele mai interesante jocuri de îndemânare sunt cele care se ocupă de educația artistică a copiilor. Acestea îi învață pe cei mici să deseneze și să realizeze colaje din diverse materiale, să lipească, să combine texturi, să-și personalizeze   accesoriile și obiectele vestimentare. Prin utilizarea de șabloane și markere electrice pentru graffiti, copiii capătă dexteritate, se obișnuiesc să mânuiască formele și culorile ca niște adevărați artiști.

Kituri de construcție roboți

Cele mai citite articole

Copiii din ziua de azi sunt obișnuiți de mici cu tehnologia, astfel că jucăriile ce le aduc aproape lumea roboților sunt printre cele mai apreciate jocuri de îndemânare. Pot alege dintr-o gamă largă de kituri de construcție roboți hidraulici, solari, roboței stilizați în formă de animale, motoare, mașini, kituri de programare de tip STEM, bazate pe tehnologia Snap to Code.

Aceste jocuri îi ajută pe copii să deprindă primele noțiuni de mecanică, inginerie, informatică și programare, fiind realizate pentru diferite vârste și niveluri de pregătire școlară.

Seturi de construcție magnetice Magspace

Printre cele mai îndrăgite jocuri de îndemânare se numără diferitele tipuri de seturi magnetice de construcție. Cei mici au la dispoziție o gamă largă de modele pe care să le asambleze cu ajutorul pieselor colorate în formă de pătrat, triunghi, romb, dreptunghi sau rotițe. 

Copiii își antrenează îndemânarea și creativitatea pentru a realiza modele precum turnuri, mașinării (mini excavator, mini camion cu remorcă), animăluțe (fluturi, pinguini, foci, girafe, unicorni), castele și personaje fantastice. Construcțiile 3D sunt spectaculoase și îi încurajează pe micii artiști să compună modele originale, după propria imaginație.

Alegeți modelele preferate dintre aceste jocuri de îndemânare pentru copii și oferiți-le celor mici ocazia de-a învăța jucându-se și de-a se dezvolta armonios.

Cele mai citite articole

Share your love