Soluții pentru îngrijirea părului uscat și greu de pieptănat

În ultima perioadă părul tău și-a pierdut strălucirea naturală și elasticitatea, devenind din ce în ce mai fragil și greu de pieptănat? Acesta este primul semn că părul tău este deteriorat. Iar dacă părul tău este slăbit și se rupe mult mai ușor după fiecare pieptănare, iar vârfurile sunt despicate și aspre la atingere, înseamnă că părul tău este uscat și necesită un tratament hidratare.

De asemenea, părul uscat este asociat cu sindromul scalpului uscat, care oferă o stare de disconfort și poate cauza mâncărimi sau mătreață. Iar cauza principală a părului uscat este lipsa de sebum, care are un rol important în protejarea părului. Iar atunci când nivelul de sebum scade, părul își pierde din elasticitate și devine uscat, având o tendință de electrizare. 

Însă, există și o a doua cauză care poate produce uscarea și deteriorarea părului – folosirea frecventă a produselor de tratament termic. Placa, ondulatorul sau peria de păr pot deteriora firul de păr, atunci când sunt folosite frecvent, fără utilizarea unui spray de protecție.

Totuși, există mai multe soluții la care poți apela pentru a-ți îngriji părul corespunzător și pentru a-l ajuta să își recapete elasticitatea și strălucirea.

Evită vopsirea frecventă a părului

Vopsirea sau decolorarea frecventă pot deteriora structura firului de păr, acesta devenind mult mai uscat și lipsit de strălucire. Tocmai de aceea, ar fi indicat să folosești vopsea fără amoniac sau să te vopsești doar de câteva ori pe an. 

De asemenea, ar trebui să eviți și expunerea la prea multă căldură. Fie că folosești uscătorul de păr, placa sau ondulatorul, este important să îți protejezi părul de temperaturile ridicate cu ajutorul unor produse speciale.

Folosește produse profesionale

Cele mai citite articole

Pentru un păr strălucitor și sănătos, folosește produse care ușurează pieptănarea părului, astfel încât să îl poți descurca ușor, fără să îl rupi. De asemenea, este indicat să eviți pieptănarea părului imediat după spălare, dar și împletirea sau prinderea părului, cât încă este umed. 

Evită spălarea părului cu apă fierbinte

Apa prea fierbinte poate cauza iritații la nivelul scalpului și uscarea firului de păr. În plus, atunci când este expus excesiv la căldură, scalpul poate deveni mult mai vulnerabil la anumiți factori iritanți, cum ar fi produsele de coafat sau bacteriile care provoacă apariția mătreții.

Tocmai de aceea, specialiștii recomandă folosirea unei ape călduțe pentru spălarea părului. Iar temperatura ideală este în jur de 38°C, suficient de ridicată pentru a curăța în profunzime murdăria, dar suficient de joasă pentru a nu provoca iritații. Este indicat să păstrezi acest echilibru, astfel încât să te bucuri de un păr curat și sănătos. 

De asemenea, spălarea prea frecventă nu este recomandată, pentru că usucă părul și mai mult. Specialiștii recomandă spălarea părului uscat de cel mult două ori pe săptămână. Iar pentru a-ți ajuta părul să se regenereze, poți opta pentru șampon hidratant, iar după spălare poți folosi un ulei de păr, care hrănește părul, lăsându-l moale și strălucitor.

Hidratează-te corespunzător

Una dintre cauzele părului uscat este lipsa unei hidratări corespunzătoare. Tocmai de aceea, este recomandat să consumi cât mai multe lichide, pentru a-ți menține organismul sănătos. Dar, în același timp, este necesar să îți hidratezi părul și din exterior cu ajutorul unor produse cosmetice profesionale.

Ia vitamine

Acum există numeroasă tratamente cu vitamine și minerale pentru menținerea unui păr sănătos și voluminos. Așa că poți urma un astfel de tratament, pentru a-ți ajuta părul să se regenereze și să-și recapete strălucirea. Totodată, poți include în dieta ta fructe proaspete, dar și nuci, cereale și semințe.

Dacă îți dorești un păr sănătos și strălucitor, ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și acordă o atenție deosebită îngrijirii podoabei capilare. 

Cele mai citite articole

Share your love