6 motive pentru care merită să îţi achiziţionezi un seif

În seif se păstrează de obicei bani, documente, fotografii sau obiecte de valoare materială sau sentimentală. Casele de bani au apărut în bănci, însă modelul a fost preluat în hoteluri şi locuinţe personale. Seiful păstrează ceea ce este important pentru tine în deplină siguranţă, departe de accesul străinilor sau de pericolele ce le pot deteriora. Iată câteva motive pentru care merită să instalezi un seif acasă sau la locul de muncă:

Măsură de siguranţă împotriva hoţilor

Obiectele de valoare depind de stilul de viaţă al fiecăruia. În această categorie se numără bani, acte, ceasuri, bijuterii sau alte obiecte importante. Depozitarea lor într-un seif reprezintă o măsură suplimentară de siguranţă, pe lângă supravegherea video. În funcţie de model şi dimensiuni, seifurile sunt de obicei ascunse, bine ancorate în pereţi sau mobilier şi aproape imposibil de deschis fără cheie, amprentă sau cod de acces. Astfel, chiar dacă eşti pus în situaţia de a-ţi fi jefuită casa, lucrurile cu adevărat importante vor fi de neatins.

Protecţie împotriva dezastrelor naturale

Nu doar factorul uman reprezintă un pericol de pierdere sau deteriorare a obiectelor importante. Spargerile de locuinţe sunt mult mai puţine decât daunele provocate de dezastre naturale. Chiar şi accidentele casnice pot provoca distrugeri mari dacă ating obiecte sensibile. Seifurile rezistente la apă şi foc sunt soluţia care îţi salvează bunurile de mare preţ de efectele produse de inundaţii sau incendiu. În faţa cauzelor naturale (cutremur, fenomene meteo extreme) sau a accidentelor casnice (defecţiune la instalaţia sanitară, incendiu de natură electrică), după asigurarea zonei ai toate şansele să găseşti lucrurile din seif în stare perfectă.

Linişte în timpul concediului

Dacă doreşti să călătoreşti fără grija bunurilor de acasă, ai de ales din o varietate de seifuri şi casete de valori în care le poţi depozita. Astfel, banii în numerar, documentele, bijuteriile şi alte obiecte valoroase sunt în siguranţă deplină indiferent unde te-ai afla. Poţi trimite chiar o firmă de curăţenie care să pregătească locuinţa cu puţin timp înainte de a te întoarce, fără a sta cu grija că unul sau mai multe obiecte ar putea deveni tentante.

Acces uşor la bunuri importante

Cele mai citite articole

Dincolo de măsurile de securitate pe care trebuie să le treci pentru a deschide uşa, un seif reprezintă şi o metodă excelentă de a aduna la un loc cele mai importante bunuri. Documentele de identitate pe care le foloseşti mai rar, cum ar fi certificate de naştere sau de căsătorie, paşapoarte, titlurile de proprietate, scrisori, manuscrise sau fotografii de mare valoare îşi pot găsi locul într-un seif. Astfel, atunci când ai nevoie de ele, ştii unde să le găseşti în cel mai scurt timp.

Obligatoriu pentru posesorii de arme

Posesorii de arme au o mare responsabilitate în ceea ce priveşte depozitarea acestora. Titularul armei trebuie să respecte anumite condiţii în acest sens. În primul rând, armele trebuie ţinute departe de accesul copiilor. Din acest punct de vedere, instalarea unui seif în casă este o soluţie sigură.

Util pentru colecţionari

Dacă eşti colecţionar de orice fel, trebuie să te preocupe nu doar creşterea numărului de obiecte, ci şi protejarea lor. În funcţie de specificul şi de dimensiunile colecţiei vei putea alege un seif potrivit. Marele avantaj este că oferta de seifuri este atât de diversă încât acoperă absolut orice nevoi.

Un seif instalat în locul potrivit îţi aduce în primul rând linişte. Obiectele importante sau de valoare pentru tine vor fi tot timpul în siguranţă, la adăpost de accesul persoanelor neautorizate sau de distrugerile provocate de calamităţi. De la modelele compacte în formă de carte până la cutii de dimensiunile unei camere, în seiful potrivit poţi depozita tot ce contează pentru tine.

Cele mai citite articole

Share your love