Electrocasnice care te ajută să gătești ca un maestru acasă

Cea mai bună mâncare este cea făcută acasă, dar pentru a obține rezultate spectaculoase ai nevoie de pricepere, o oarecare experiență și, foarte important, de electrocasnice care să pună umărul la treabă și să te ajute. 

Un aliat pentru preparatele din carne

Cele mai savuroase preparate sunt cele care au carne. Totodată, aceasta este cel mai versatil ingredient, fiind bază pentru zeci de preparate, o bună parte dintre ele necesitând carne tocată. Savoarea acesteia din urmă depinde de prospețimea ei, dat fiind faptul că prin tocare fibra este mărunțită, ceea ce expune la oxidare prin contact cu aerul sucurile și structura celulară a cărnii. 

Cele mai bune preparate le vei obține din carne tocată exact înainte de gătire, iar pentru a ușura acest proces este util să apelezi la masini de tocat carne. Un astfel de aparat îți permite să alegi exact tipul de carne pe care îl dorești, să stabilești exact proporția dintre carnea macră și grăsime, vei putea mărunți carnea exact la dimensiunea și în cantitatea necesară. Rezultatele vor fi cu adevărat delicioase, iar mașina electrică de tocat va deveni secretul care te ajută să faci cele  mai gustoase chifteluțe, perișoare, sarmale și cârnați, dar și cei mai buni cozonaci de carne, tarte și plăcinte. 

În plus, pentru cineva pasionat de gătit, acest lucru este important, mașina de tocat te ajută să prepari suc de roșii proaspăt, să macini biscuiți, nuci, brânzeturi tari și, în funcție de model, poți mărunți gheață și chiar felia. 

Tăvi din silicon și clasice

Sunt o adevărată sursă de satisfacție atunci când coci. Nu se lipesc deloc, poți scoate ușor și fără niciun fel de dificultăți preparatele, indiferent dacă sunt prăjituri, tarte duci, plăcinte cozonaci din carne sau aluat, blaturi de tort. 

Un plus al acestora este că pot fi recipientul ideal pentru preparate care pentru a fi finalizate au nevoie de ore bune în congelator sau frigider, respectiv înghețată, creme și alte bunătăți și își păstrează capacitatea antiaderentă. Evident, nu pot fi omise de la a primi laude binemeritate nici instrumentele din silicon, o adevărată mână dreaptă, eficiente, versatile și foarte ușor de întreținut.  

La toate acestea se adaugă tăvile reglabile și cu pereți detașabili, perfecte pentru copt blaturi, cruste pentru tarte, aluaturi fragede și pufoase. 

Un cântar și instrumente de măsură

Cele mai citite articole

Preparatele reușite impun respectarea precisă a cantității ingredientelor. Măsurarea cât mai exactă este necesară atât pentru preparatele sărate, dar mai ales pentru cele dulci. Cel mai util instrument este cântarul electronic cu precizie mare. 

Sunt utile și cănile pentru măsurat lichide, dar și lingurile mici pentru mirodenii, esențe, atunci când este necesar un dozaj exact în cantități mici și foarte mici. 

Tot în categoria instrumentelor de măsură intră și termometrul pentru carne sau alte preparate. Acesta este foarte util la gătirea sosurilor, al caramelului și a altor delicii care dau savoarea specială unor preparate. 

5 avantaje ale mâncării gătite acasă

Cu certitudine sunt mult mai multe beneficii decat acest top scurt, dar am ales să le enumerăm pe cele mai importante, care justifică pe deplin efortul de a face mâncare în casă cât mai des. 

Cele mai importante 5 beneficii ale mâncării gătite în casă sunt:

  1. știi exact ce ingrediente folosești; 
  2. faci economie pentru că poți gestiona corect alimentele pe care le ai și poți prepara mâncare în funcție de ceea ce ai în casă; 
  3. ai un control eficient asupra porțiilor, iar în felul acesta poți mânca mânca mai sănătos și mai diversificat; 
  4. poți respecta mai ușor o dietă sau un regim alimentar; 
  5. a găti este o sumă de momente plăcute, care aduc satisfacții și intră în categoria timpului de calitate petrecut acasă. 

A face mâncare este unul dintre cele mai umane, mai complexe și mai plăcute activități. A-i hrăni pe cei dragi cu ceea ce prepari, a oferi ceea ce ai gătit sunt gesturi esențiale, potrivite în orice moment și mereu o sursă de bine și bucurie. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

6 motive pentru care merită să îţi achiziţionezi un seif

Articolul Urmator

Nici tu nu bei suficientă apă? Iată cum poți rezolva acest lucru!

Cele mai populare