Cum să eviți neplăcerile când îți cumperi un telefon: 5 sfaturi de siguranță

Ai nevoie de un telefon nou sau cauți un smartphone din gama resigilate, second hand ori refurbished? Ca să cumperi în siguranță acest gadget atât de util pentru activitățile cotidiene, îți prezentăm în continuare câteva sfaturi și recomandări. 

Stabilește criteriile de alegere a telefonului și bugetul disponibil

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a alege telefonul potrivit este să știi ce cauți. Realizează o listă cu parametrii și specificațiile tehnice de care ai nevoie pentru smartphone-ul tău. Ia în considerare calitatea procesorului, sistemul de operare, rezistența carcasei, dimensiunea potrivită.

Printre criteriile pe care să le iei în considerare este și fiabilitatea bateriei, ca să nu ai neplăceri după achiziționarea telefonului. Verifică și rezoluția display-ului, mai ales dacă vrei să te joci și să urmărești filme pe smartphone.

Consultă site-urile de specialitate și review-urile utilizatorilor

Învață din experiența altora: ca măsură de siguranță, consultă părerile specialiștilor despre diferite tipuri de telefoane mobile. Primești insight-uri valoroase și estimezi mai bine dacă investiția merită făcută. Mai ales că cele mai noi modele de smartphone au prețuri destul de ridicate.

Găsești review-uri pe site-urile de produse electronice și pe platformele de e-commerce, poți să citești articole și tutoriale pe bloguri, vloguri și rețele sociale. Urmărește influencerii specializați în gadgeturi și device-uri digitale, ca să ai cele mai bune informații despre produsele pe care vrei să le achiziționezi. 

Verifică ambalajul, accesoriile și condițiile de garanție 

Când faci shopping în magazine fizice, observă cu atenție ambalajul telefonului pe care-l cumperi. De asemenea, la comenzile online, alege opțiunea verificare colet, ca să nu ai surprize neplăcute când vrei să utilizezi noul tău smartphone.

Cele mai citite articole

Pachetul trebuie să conțină accesorii, încărcător, instrucțiuni de utilizare și certificat de garanție. Pentru telefoane second hand, buy-back, refurbished sau recondiționate solicită documente care să ateste în ce clasă de calitate este produsul respectiv și care sunt condițiile de retur. 

Alege metode de plată eficiente când cumperi un telefon mobil 

Ca să eviți investițiile imprudente și cheltuielile nejustificate, optează pentru metode de plată inteligente, care să-ți asigure o gestionare eficientă a bugetului. Consultă ofertele existente și cumpără un telefon în rate fără dobândă* cu un card de cumpărături pe care-l obții rapid, fără costuri suplimentare.

Beneficiezi de un număr convenabil de rate și de prețuri atractive la magazinele din rețeaua de parteneri CardAvantaj. Plătești eșalonat și poți să-ți alegi cele mai performante modele de smartphone, fără să cheltuiești sume mari. 

Solicită setări de siguranță și instalarea aplicațiilor de bază pentru telefon mobil 

Când îți cumperi un telefon mobil, nu uita de siguranța datelor și de securitatea accesului. Solicită instalarea aplicațiilor standard și a widget-urilor suplimentare. Verifică setările și informează-te în detaliu despre nivelul de criptare a informațiilor din smartphone. Nu descărca programe suspecte, alege doar opțiunile pe care le ai în magazinele de aplicații Google Play și App Store. 

Ia în considerare sfaturile și recomandările prezentate, ca să eviți neplăcerile când cumperi un telefon mobil.  

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Cele mai citite articole

Share your love