Remorcile agricole, necesare în fiecare fermă

Remorca agricolă este un echipament necesar în orice fermă. Este extrem de versatilă și îți permite ca să transporți cu ușurință diverse tipuri de marfă, altele sunt foarte specializate și adaptate doar unui anumit tip de marfă. 

Un subiect important pentru fiecare fermier este, de asemenea, problema alegerii unei mărci și a unui model cât mai potrivit de remorcă cereale.

Tipuri de remorci agricole

Dacă grupăm tipurile de remorci agricole în cel mai simplu mod, cea mai evidentă clasificare ar trebui să fie în remorci universale și remorci specializate.

1.Remorcile universale.

Designul lor este foarte simplu: spațiul de încărcare este limitat de patru laturi, care cel mai adesea pot fi deschise la nevoie, pentru a facilita încărcarea sau descărcarea încărcăturii. Este de remarcat aici că unele modele pot fi deschise doar pe o parte, altele pot fi desfăcute pe fiecare parte. 

Astfel de remorci diferă și prin înălțimea părților laterale, dar trebuie amintit că acest lucru nu are întotdeauna un impact direct asupra capacității de încărcare. Unele încărcături, precum cerealele, deși sunt grele, ocupă relativ puțin spațiu, spre deosebire, de exemplu, de plantele tuberculoase, care pot fi transportate cu succes folosind o remorcă cu laterale. 

În cele din urmă, trebuie menționat sistemul hidraulic care ridică platforma. Acest lucru facilitează descărcarea mărfurilor în vrac. În contextul acestui sistem, este necesar să ne amintim despre greutatea totală admisă, de ce anume o remorcă poate transporta. În caz de supraîncărcare este posibil ca remorca în sine să nu fie deteriorată, dar mecanismul hidraulic să se defecteze. 

Acest lucru este asociat nu numai cu costurile de reparație, ci și cu timpul de nefuncționare al echipamentului.

2. Remorcile speciale sunt o categorie aparte de remorci în care ar trebui plasate toate utilajele care sunt adaptate pentru a transporta un tip foarte specific de marfă. Pe de o parte, acest fapt le limitează funcționalitatea, dar, pe de altă parte, face transportul produselor mai mai sigur sau mai eficient. 

Exemplele tipice de utilaje specializate includ, printre altele, remorci pentru transportul paielor în baloți. Cel mai adesea este vorba de o platformă limitată cu laturi mai scurte. 

Cele mai citite articole

Datorită acestui fapt, baloții plasați în remorcă nu se rostogolesc și sunt fixați corespunzător. 

Un alt exemplu de remorci agricole specializate sunt cele folosite pentru transportul animalelor vii (porci sau vaci). Acestea trebuie să aibă suficient spațiu și să asigure stabilitatea, siguranța transportului. 

Merită să mai amintim că toate remorcile universale trebuie să fie omologate pentru circulația pe drumurile publice și, prin urmare, ar trebui să fie înregistrate și să aibă aprobarea și inspecția corespunzătoare.

Cumperi o remorcă agricolă folosită sau nouă?

Cu această dilemă se confruntă mulți fermieri și se referă la achiziționarea oricărui tip de remorcă. Ar trebui să se aleagă una folosit sau una nouă? Principala diferență este, desigur, prețul: remorci agricole second hand pot fi și de câteva ori mai ieftine decât cele noi similare.

Cu toate acestea, prețul este doar unul dintre factorii care ar trebui să stea la baza deciziei de cumpărare. O remorcă de fermă este cumpărată pentru a face o anumită treabă și astfel aduce (indirect) profit. Dacă cheltui prea puțin pentru a achiziționa o remorcă uzată, ce ajunge foarte des în ​​atelierul de reparații, cu siguranță nu este deloc o achiziție bună. Pe de altă parte, a cheltui o sumă foarte mare pe o remorcă nouă, care va fi  folosită doar ocazional și, în plus, își poate pierde rapid din valoare (echipamentul nou pierde valoare întotdeauna cel mai mult în prima perioadă de utilizare), nu va fi, de asemenea, o alegere potrivită.

Trebuie să se găsească o medie optimă între aceste două extreme. Ideal ar fi să găsești o remorcă agricolă folosită, dar nu cea mai ieftină.

Dacă remorca va fi folosită intens, poate ar fi mai indicat ca să adaugi niște bani și să alegi un producător cu notorietate și un model superior sau invers: dacă remorca trebuie să fie nouă, dar, în același timp, utilizarea sa va fi una moderată, alege una mai puțin scumpă de pe piață.

Același lucru este valabil și pentru selecția unei remorci utilizate. Poți paria pe remorci de la producători occidentali renumiți, dar în cazul remorcilor folosite, nu uita că alături de marcă, este necesar să te interesezi și de starea sa tehnică, să alegi modelul care va avea cel mai bun raport preț-calitate.

Alege de pe autoline.ro remorca cereale cea mai potrivită pentru tine!

Cele mai citite articole

Share your love