Top 5 parfumuri pentru femei, potrivite chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi

Un parfum deosebit poate oferi încredere în sine oricărei femei și reprezintă un accesoriu de nelipsit în orice context social. 

Dacă îți dorești să te remarci și să îți găsești un parfum care să reprezinte „semnătura” ta, atunci inspiră-te din acest articol și alege parfumul care ți se potrivește cel mai bine, în funcție de notele sale.

Amouage Epic Woman

Acest parfum face parte din categoria parfumurilor oriental – florale, fiind descris drept „uimitor” de către reprezentantele sexului feminin.

Este compus din:

  • note de vârf de chimion, scorțișoară și oleandru roz;
  • note de mijloc de trandafir, mușcată, iasomie și ceai;
  • note de bază de ambră, vanilie, tămâie, lemn de santal, mosc.

În vreme ce petalele roz de oleandru și trandafirul accentuează mirosul fin al parfumului, lemnul de santal și vanilia oferă un echilibru olfactiv luxos și sofisticat pe piele. Alături de celelalte note din componența sa, parfumul Amouage Epic Woman este unul dintre cele mai apreciate parfumuri din prezent, mai ales în rândul femeilor care preferă luxul.

Rose Prick – Tom Ford

Lansat în 2020, Rose Prick face parte din categoria parfumurilor florale, cu un miros clasic ca cel al unui buchet de trandafiri. Acesta este compus din:

  • note de vârf de piper și curcuma;
  • note de mijloc de trandafir bulgăresc, trandafir turcesc și trandafir de mai;
  • note de bază de patchouli și boabe de tonka.

Inspirația acestui parfum vine tocmai din grădina privată de trandafiri a lui Tom Ford, lucru care se și observă în notele acestuia. În vreme ce notele de mijloc de trandafiri oferă un miros subtil încă de la pulverizarea parfumului pe piele, notele de vârf străpung puternic aroma, fiind domolite ulterior de notele de bază de patchouli și boabe de tonka.

Casamorati – Fiore D’ulivo

Cele mai citite articole

Parfum citric lansat în anul 2009, Fiore D’ulvio are un miros îndrăzneț care nu va trece neobservat. Iată din ce este compus:

  • note de vârf de lămâie de Amalfi, lotus, busuioc, nalbă de mosc;
  • note de mijloc de floare de măslin, magnolie, iasomie;
  • note de bază de mosc, rășină și ambră.

Aroma de lămâie, acompaniată de notele de mijloc și de bază fac din acest parfum unul rezistent, care persistă chiar și 12 ore pe piele. Din acest motiv, poate fi purtat în orice context social, fără să îți întrerupi activitatea pentru a reîmprospăta mirosul parfumului pe piele.

Xerjoff -Laylati

Lansat în 2019, parfumul denumit într-un mod deosebit, Laylati, este unul lemnos, potrivit pentru femeile puternice cărora nu le este frică să atragă privirile și să iasă în evidență. Mirosul intens și persistent al parfumului se datorează notelor care îl compun. Iată care sunt acestea:

  • note de vârf: note verzi;
  • note de mijloc: cedru, patchouli;
  • note de bază: mosc, tutun, vanilie.

Pe lângă componentele sale pretențioase și opulente, Laylati îi oferă oricărei femei care îl poartă un aer rafinat și elegant, inspirat din termeni muzicali clasici.

Rose Infernale – By Terry

Un parfum considerat a fi exclusivist, Rose Infernale este un „must-have” în colecția oricărei femei pasionate de parfumuri de calitate. Iată din ce note este compus:

  • note de vârf de flori;
  • note de mijloc de trandafir de Turcia și trandafir de Damasc;
  • note de bază de tămâie și ulei de vetiver tropical.

Datorită notelor sale de vârf și de mijloc predominante, Rose Infernale, așa cum îi sugerează și numele, se încadrează în categoria parfumurilor florale. Cu toate că la prima vedere notele florale par să acapareze mirosul acestui parfum, notele de bază creează un echilibru perfect care persistă pe piele timp îndelungat.

Fie că preferi parfumurile florale, fie îți plac cele puternice care te ajută să te remarci cu ușurință, colecția ta de parfumuri sigur merită să fie completată cu cel puțin unul dintre cele prezentate în acest articol.

sursă foto: freepik.com

Cele mai citite articole

Share your love