Cum alegi modelul de ferestre PVC cu geam termopan pentru proiectul tău?

Pentru a te simți pe deplin confortabil în propria casă, va trebui să ții cont de fiecare detaliu din amenajarea sa. Acest lucru include finisajele interioare, mobila, dar și alte elemente majore, ca de exemplu ferestrele. Pentru a se potrivi exact proiectului de construcție, nu ar trebui să le alegi la întâmplare, ci să te asiguri că acestea pot asigura gradul maxim de confort și sunt adaptate preferințelor tale.

Iată câteva criterii și tipuri de ferestre pentru care poți opta în funcție de locuință și de nevoile tale.

Ferestre mari pentru încăperi mici, care au nevoie de lumină

Ferestrele de dimensiuni mari sunt o alegere grozavă pentru a crea spații cât mai primitoare și luminoase. Dacă vrei să creezi un aer cât mai cald și confortabil pentru încăperi, merită să faci o astfel de alegere. Ele sunt ideale pentru birouri, unde ai nevoie de cât mai multă lumină naturală, dar și pentru camera de zi sau dormitor.

Dacă nu ai foarte mult spațiu la dispoziție și dorești ca încăperile mici să nu fie și mai sufocante, aceste ferestre sunt din nou o alegere bună. Suprafețele vitrate întinse vor crea iluzia de spațialitate, iar camerele vor părea mai mari.

Ferestre cu bune proprietăți termice, pentru un consum energetic redus

Pentru a limita consumul de energie și a te bucura în același timp de mult confort, poți alege ferestre termopan pentru case pasive. Casele pasive sunt acele locuințe cu un consum foarte scăzut, care se bazează pe metode alternative de încălzire. Așadar, sunt necesare ferestre cu proprietăți speciale pentru a păstra o temperatură optimă în interior.

Cele mai citite articole

Acestea ar trebui să aibă o capacitate superioară de izolare termică, așa că pot fi dotate cu trei garnituri de izolare, dar și cu trei foi de sticlă (geamuri tripan). Ele au și o sticlă specială, precum sticla cu emisivitate redusă sau control solar, care previn pierderile de căldură și mențin o temperatură constantă.

Poți opta pentru ferestre mari și în cazul caselor pasive. Acestea ar trebui instalate către sud, acolo unde pătrunde lumină naturală din plin, lumină care ar putea ajuta la încălzirea locuinței, fără să fie necesar un consum major de energie.

Ferestre antiefracție, pentru o locuință sigură

Ca să nu-ți faci griji niciodată pentru siguranța ta și a familiei tale, alege ferestre cu dotări antiefracție. Astfel de dotări includ sticla laminată, care nu se poate sparge. Dacă fereastra este lovită, ea nu se va împrăștia în bucăți, iar cioburile se vor lipi de filtrul de laminare special.

O altă dotare antiefracție vitală este sistemul de feronerie performant, care poate permite blocarea ferestrei. Un astfel de sistem se folosește deseori de un dispozitiv 3-în-1, cu ridicător de canat, blocator cu bilă și un mecanism care nu permite manevrarea greșită. Feroneria poate fi dotată și cu diferite sisteme de deschidere care să permită o bună aerisire în timp ce, din exterior, fereastra pare închisă (fereastra 3D, cu deschidere perimetrală).

Există numeroase dotări pe care le poate avea o fereastră, iar totul depinde de preferințele și, desigur, de nevoile tale. Ține cont de arhitectura casei și de opțiunile cele mai avantajoase din punct de vedere al confortului și siguranței. Astfel, îți vei putea realiza cu succes proiectul mult visat, iar locuința ta se va putea transforma într-o oază de liniște și căldură.

Cele mai citite articole

Share your love