Pierderea dintilor este o problema frecvent intalnita, fiind cauzata in mare parte de carii dentare, leziuni si infectii. Este foarte normal ca pacientii sa se simta nesiguri in legatura cu zambetul lor atunci cand pierd un dinte sau au nevoie de un dinte scos, dar, din fericire, exista multe solutii.
Desi exista multe optiuni de inlocuire, implanturile dentare sunt una dintre cele mai eficiente modalitati de a inlocui un dinte lipsa pentru redarea increderii in propriul zambet. Cel mai mare beneficiu al acestei proceduri este faptul ca implantul nu va arata diferit de ceilalti dinti naturali si va sustine sanatatea orala a pacientului pentru multi ani sau chiar pentru toata viata.
Cele mai citite articole
Vestea buna este ca, in prezent, datorita faptului ca medicina dentara a avansat atat de mult, exista posibilitatea aplicarii unor dinti ficsi in 24 de ore, fara ca pacientul sa fie nevoit sa astepte zile intregi pentru finalizarea procesului.
Care sunt candidatii perfecti pentru acest implant dentar?
Pentru persoanele care si-au pierdut dintii din cauza unor leziuni sau a unor boli parodontale, procedurile de implant dentar sunt o alternativa buna. Candidatul potrivit trebuie:
- sa aiba o sanatate orala generala buna;
- sa aiba o densitate osoasa adecvata in maxilar pentru a ancora implantul;
- sa nu sufere de boli parodontale;
- sa aiba un tesut gingival sanatos.
Etapele necesare in procedura de aplicare a implantului dentar
Exista mai multe etape prin care procedura de aplicare a implantului dentar este desfasurata, incluzandu-se, bineinteles, si cele amintite mai jos:
- consultarea initiala – aceasta este efectuata de catre medicul dentist pentru a determina starea de sanatate a osului maxilarului. Aceasta poate include efectuarea radiografiilor;
- extractia dintelui bolnav – aceasta presupune indepartarea oricarui dinte bolnav inainte de a incepe procedura;
- grefa alveolei – grefa se face la locul extractiei pentru a mentine osul in conditii optime;
- inserarea implantului – pacientul este pus sub anestezie, dupa care implantul este plasat in osul maxilarului;
- fixarea coroanei permanente – dupa ce gingiile se vindeca, medicul dentist pregateste un dinte artificial sau o coroana si o fixeaza direct pe implant.