Cum să ai grijă de bijuteriile din aur – 3 sfaturi simple

E bine știut că bijuteriile din acest metal prețios (aur) nu se demodează, însă trebuie întreținut. Pentru ca bijuteriile din aur să nu-și piardă strălucirea în timp este recomandat să ai grijă de ele într-un mod adecvat. 

Toate aceste sfaturi se aplică pentru toate categoriile de bijuterii: inele, coliere, cercei aur cu diamant, pandantive și chiar brățări din aur. 

Ce este foarte important de știut este faptul că, dacă sunt întreținute corecte, aceste accesorii prețioase poți rezista o viață întreagă și pot rămâne o moștenire frumoasă și delicată. 

3 sfaturi simple

  • Curățarea bijuteriilor cu atenție și în mod delicat

Aurul poate acumula praf și murdărie, de aceea este recomandat ca la anumite perioade să le acorzi un moment pentru a le întreține. 

Pune bijuteriile într-un bol cu oțet timp de 15-20 de minute, apoi le cureți ușor cu o periuță de dinți moale. În final le poți șterge cu o cârpă moale sau piele de căprioară.

Pentru a le reda strălucirea și culoarea de odinioară, le poți curăța periodic cu apă călduță și săpun sau spirt. Astfel depunerile de praf și celelalte reziduri se vor îndepărta ușor și fără a deteriora bijuteria. 

  • Păstrează bijuteriile din aur în mod corespunzător

Fie că vorbim despre bijuterii diamante sau cu orice tip de aur este recomandat să le păstrezi în casetele speciale pentru bijuterii pentru a se evita zgârierea. 

Cele mai citite articole

Este o metodă bună de a se evita contactul cu anumite substanțe chimice – precum parfum, săpun, creme sau fixative de păr. 

Prin depozitare corespunzătoare ne referim la acel loc ferit de lumină și umiditate excesivă. De aceea cutiile de bijuterii capitonate cu mătase, bumbac sau catifea sunt cele mai potrivite. 

De asemenea poți folosi săculeții pentru bijuterii din material moale. 

  • Nu face baie cu bijuteriile din aur

Un obicei sănătos pentru a întreține bijuteriile este acesta de a le scoate după fiecare purtare și de a le șterge cu o cârpă moale. Le poți depozita în anumite recipiente pentru a evita zgârieturile. 

Iar de fiecare dată să scoți accesoriile din aur, când faci baie, mergi la piscină, saună sau orice altă activitate care implică contactul cu anumite substanțe puternice și dăunătoare.

Un aspect important de care să ții cont pentru că, și apă de la robinet are un conținut mare de clor. De aceea, înainte să speli vasele, este recomandat să scoți inelele sau brățările din aur pentru a nu aduce un impact negativ.

Acum că ai aceste informații, te poți bucura o perioadă cât mai lungă de strălucirea bijuteriilor tale preferate. 

Cele mai citite articole

Share your love