Sănătatea părului tău depinde de numeroși factori. Produsele de îngrijire pe care le folosești, cât de des te speli pe cap sau ce produse de styling folosești sunt doar câteva aspecte de care să ții cont. Mai ales că sănătatea părului este influențată de tot felul de mici obiceiuri care pot dăuna și deteriora firul de păr mai mult decât îți dai seama.
Vârfurile despicate, părul aspru sau lipsit de strălucire, firele rupte sau care s-au subțiat, toate acestea sunt doar câteva dintre provocările pe care le avem cele mai multe dintre noi. Din fericire, am pregătit câteva sfaturi care îți sunt de folos.
Piaptănă părul înainte de baie
Părul ud este mult mai fragil decât părul uscat. Așa că tot ce trebuie să faci este să te asiguri că piepteni părul înainte să îl uzi. Atunci când părul este deja ud, firele se pot rupe mult mai ușor.
În plus, atunci când piepteni părul înainte să îl speli, uleiurile naturale sunt distribuite pe lungimea firului de păr spre vârfuri. Ceea ce înseamnă că rădăcina firului de păr va fi curățată mai ușor atunci când aplici șamponul. Un alt avantaj este că vei putea să-ți aranjezi părul mai ușor după baie.
Alege produsele potrivite
Este foarte important să folosești produse de îngrijire în funcție de tipul părului. Mai exact, să știi dacă ai părul gras, uscat sau normal și să folosești produse specifice. De asemenea, alege produse și în funcție de probleme pe care le ai, cum ar fi mătreața.
Încearcă să cauți produse calitative care conțin ingrediente sigure și care nu dăunează părului. De exemplu, poți să alegi din gama de produse moroccanoil diferite șampoane, balsamuri sau măști create special pentru a da părului un aspect mai sănătos la atingere. Uleiul de argan pe care îl conțin aceste produse este un ingredient esențial pentru un păr puternic și hidratat.
Mănâncă vitaminele potrivite
Sănătatea părului depinde și de alimentele pe care le consumi. De exemplu, deficiența de zinc poate duce la căderea firului de păr. Legumele, fructele, verdețurile, fructele oleaginoase și, bineînțeles, apa nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică.
Cele mai citite articole
Acizii grași omega-3 sunt, de asemenea, benefici pentru sănătatea părului tău. Aceștia stimulează foliculii de păr și glandele sebacee și pot ajuta la îmbunătățirea sănătății scalpului. Alimentele bogate în omega-3 sunt somonul, sardinele, heringul, semințele de in sau cerealele.
Aplică balsamul în mod corect
În primul rând, nu ai nevoie de o cantitate mare de balsam decât dacă ai părul lung ca al unei cosânzene. În al doilea rând, începe prin a aplica balsamul de la jumătatea firului de păr spre vârfuri. Lasă-l să acționeze câteva minute și apoi clătește.
Este important să folosești balsam ca să te bucuri de un păr mătăsos, strălucitor și care este ușor de aranjat. Ține totuși cont că nu e necesar să aplici balsam la fiecare spălare. Totul depinde de tipul tău de păr.
Ai grijă la temperaturile ridicate
Razele ultraviolete dăunează mult părului. Partea bună este că ai la îndemână soluții. Aplică un balsam leave-in cu factor de protecție solară atunci când îți aranjezi părul. Poartă pălării sau eșarfe pe timpul verii și atunci când ești la plajă.
De asemenea, scade temperatura apei atunci când te speli pe cap. Apa fierbinte poate să irite scalpul și să usuce firele de păr. Așa că e important să folosești apă călduță. La final, poți chiar să folosești apă rece ca să clătești părul pe lungimea firului și spre vârfuri. Apa rece menține părul sănătos și îi redă strălucirea.
Așadar, nu e complicat să ai grijă de sănătatea părului tău. Folosește produse de calitate, spală corect părul, protejează-l de căldură și consumă alimente bogate în vitamine. Pentru că un păr cu aspect sănătos îți dă încredere și te ajută să te simți bine.
Sursă foto: shutterstock