Cărți fascinante de istorie, ce merită să stea în biblioteca ta

Indiferent care este genul literar preferat, din biblioteca ta nu ar trebui să lipsească măcar o carte de istorie. Fie că preferi cărțile de istorie generală, fie că alegi subiecte specifice, îți recomandăm să adaugi în biblioteca ta și astfel de cărți de interes, deoarece înțelegând istoria, putem să schimbăm viitorul. La LIBREX vei găsi numeroase carti de istorie, pentru toate gusturile, iar în continuare îți vom prezenta câteva dintre cele mai populare. Le poți comanda direct de pe site și îți vor fi livrate în cel mai scurt timp posibil. 

Începem prin a-ți recomanda o carte scrisă de către Dan Jones: Templierii. Această carte prezintă ,,Ascensiunea spectaculoasă și căderea dramatică a războinicilor Domnului”. Cartea este deja apreciată atât de către critici, dar și de către specialiști și oferă informații interesante chiar și pentru publicul larg. Despre Templieri s-a scris foarte mult de-a lungul timpului, însă unele informații provin din mituri și legende. De aceea, este nevoie de surse credibile care să reconstituie adevărata istorie a Templierilor. În carte vei citi despre primul ordin religios de acest gen, inițiat în 1119 în Ierusalim. La început, erau doar câțiva războinici de elită, care protejau pelerinii din Țara Sfântă. Câteva decenii mai târziu, templierii sunt din ce în ce mai mulți, iar dacă la început erau săraci, acum au găsit resursele necesare pentru a-și îndeplini scopul. Timp de 200 de ani, cavalerii templieri au pornit războaie și cruciade și chiar au decis soarta unor regi. Octombrie 1307 a reprezentat sfârșitul acestui ordin, însă au rămas multe întrebări, iar la unele vei găsi răspunsul în această carte. 

Cele mai citite articole

Având în vedere tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, oamenii au devenit mai interesați de istoria Ucrainei. Astfel, vrem să îți recomandăm două cărți pe care cu siguranță le vei citi pe nerăsuflate, pentru că prezintă informații interesante, care îți vor răspunde la anumite întrebări. Începem cu Porțile Europei. O istorie a Ucrainei, de Serhii Plokhy. Autorul este profesor de istorie ucraineană la Universitatea Harvard și director al Institutului de Cercetări Ucrainene, din cadrul aceleași universități. De-a lungul carierei sale, a publicat numeroase lucrări de specialitate care au fost traduse în multe limbi și pentru care a fost recompensat cu premii prestigioase. În lucrarea prezentă, autorul abordează istoria țării din diferite perspective, pe mai bine de un mileniu. Astfel, toți cei care vor citi această carte, vor înțelege mai bine conflictul actual dintre Ucraina și Rusia, dar și rolul Ucrainei în Europa, atât în trecut, dar și în prezent. 

De la același autor îți recomandăm o altă carte impresionantă, care îți va răspunde la numeroase întrebări. Este vorba despre Cernobîl și așa cum probabil intuiești, prezintă istoria celui mai mare dezastru nuclear. Nu sunt prezentate doar faptele care au dus la această catastrofă și cum a fost gestionată, ci și tot contextul politic și deciziile ce au urmat. 

Sperăm că ți-am stârnit curiozitatea cu aceste lecturi și că le vei comanda pentru a le citi și a le păstra în biblioteca ta!  

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum se îmbracă adolescenții: 3 ținute la modă

Articolul Urmator

Care sunt motivele pentru care oamenii apeleaza la camere spion?

Cele mai populare