Pasionat de mașini? 3 recomandări pentru achiziționarea unui autoturism hybrid 

Modelele auto din gama de autoturisme hybrid reprezintă o opțiune din ce în ce mai interesantă pentru care vor să-și cumpere o mașină nouă. Acest aspect nu trebuie să mire, de altfel, pe nimeni, în contextul în care aceste autoturisme generează o reducere semnificativă a consumului de carburant, de impact asupra bugetului asociat utilizării acestora. 

Mai mult decât atât, hibridele pot contribui la reducerea semnificativă a emisiilor de noxe pe plan local, motiv pentru care sunt importante în creșterea calității nivelului de trai. De asemenea, autoritățile implementează proiecte de finanțare și seturi de legi, benefice pentru posesorii de mașini hybrid, cu scopul de a încuraja populația să achiziționeze cât mai multe astfel de modele. 

1. Pregătește-te să faci economii importante 

Mașinile hybrid funcționează pe baza unui sistem de propulsie în a cărui structură se află două motoare: unul electric și unul pe bază de combustibil. Din moment ce motorul electric susține motorul cu ardere internă în timpul deplasării și, mai mult decât atât, poate prelua integral controlul în timpul anumitor manevre, consumul mediu de combustibil scade considerabil. 

Iar acest lucru se poate observa la pompă chiar din primele luni de la utilizarea unui model hybrid. Mai mult decât atât, componenta electrică a motorului dual asigură o reîncărcare cu energie în timpul manevrelor efectuate, așa cum se întâmplă în timpul decelerării (conceptul este cunoscut sub denumirea de frânare regenerativă). Așadar, costuri mai mici cu încărcarea.

2. Alege un model adaptat nevoilor tale 

Categoria mașinilor hybrid include o mulțime de modele, adaptate atât pentru drumuri zilnice prin oraș, cât și pentru călătorii spre inima naturii, așa cum este, de exemplu, Suzuki Vitara Strong Hybrid 140V. Este mult mai simplu să identifici modelul potrivit pentru nevoile tale, dacă te raportezi încă din start la un set de nevoi cât se poate de clare: 

  • nevoia de a reduce consumul mediu de combustibil; 
  • nevoia de a conduce o mașină compactă în mediul urban;
  • nevoia de a contribui la protejarea mediului înconjurător; 
  • nevoia de a beneficia de facilitățile oferite de Guvern etc.

Cele mai citite articole

Dacă obișnuiești să te deplasezi zilnic la birou, poți opta pentru o mașina din clasa Mild Hybrid, cu un design adaptat traficului aglomerat, ce asigură o autonomie a motorului electric extraordinară, pe distanțe specifice mediului urban. De asemenea, un model Plug-In Hybrid, încărcabil la surse de energie variate (ex: stații speciale sau chiar surse de curent electrice din casă, compatibile cu sistemul), poate fi o altă soluție importantă pentru tine. 

Ține, însă, cont de infrastructura actuală a stațiilor de încărcare de la nivelul întregii țări, înainte de a merge pe varianta unui model Plug-In Hybrid, pentru a te bucura de mobilitate oriunde și oricând. Dacă îți plac aventurile spre inima naturii, poți opta pentru un model auto hibrid mai robust, adaptat atât mediului urban, cât și experientelor off-road. Descoperă cel mai bun pret la Suzuki Vitara Hybrid 

3. Vezi beneficiile la care posesorii de hibride au acces

În România, poți achiziționa mașini hybrid prin Rabla Plus, componentă a programului de finanțare RABLA (Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto). Conform declarațiilor reprezentanților Guvernului, în 2024, bugetul pentru Programul RABLA Plus va beneficia pentru prima dată de un buget de peste 1 miliard de lei.

Însă nu doar posibilitățile de finanțare pentru achiziționarea unei mașini hybrid sunt avantajoase, ci și celelalte facilități pe care autoritățile locale sau naționale le oferă posesorilor unor astfel de modele auto.

Pentru că acestea poluează mai puțin, beneficiarii pot fi scutiți de la achitarea anumitor taxe și impozite, sau pot beneficia de locuri de parcare gratuite, în limita disponibilității. Astfel, se dorește o înnoire accelerată a parcului auto național, în contextul în care emisiile de noxe reprezintă un factor important pentru creșterea valorilor medii ale temperaturii atmosferice. 

Așadar, te bucuri de beneficii atât la momentul achiziționării unei mașini hybrid, cât și pe termen lung. Vezi gama de modele auto cu un astfel de sistem de propulsie, studiază cu atenție oferta disponibilă acum în piață, programează-te pentru un test drive la cel mai apropiat dealer auto și alege mașina ideală pentru tine!  

Cele mai citite articole

Share your love