Alegerea locației de nuntă, cea mai mare provocare pentru miri

Mirii știu mai bine decât oricine că nu e suficient să încercuiești pur și simplu în calendar data nunții și gata. Dacă își doresc și o petrecere memorabilă au multe lucruri de făcut în prealabil pentru ca acea zi să fie una senzațională din toate punctele de vedere.

Punctul esențial pe care trebuie ca să îl bifeze în checklist-ul lor este alegerea unui restaurant de nuntă. Unul în care un salon potrivit, disponibil la data dorită. Eu îți recomand să mergi la Seva Evens. Scapi de alergătura inutilă și de stres.

Și tu cauți o locație de nuntă în Ploiești? 

Nu este lucru ușor să poți găsi o locație care să îndeplinească cumulat aceste două condiții, dar cu multă perseverență vei reuși până la urmă. 

Nu renunța la sala pe care o visezi. Ea este acolo, undeva și te așteaptă răbdătoare ca să o găsești.

Decizia referitoare la restaurantul unde va avea loc evenimentul poate să stabilească chiar data nunții, deoarece de obicei localurile sunt completate chiar și cu un an înainte, mai ales pe timpul verii și toamnei. Deci atenție la acest aspect!

Înainte de a te grăbi să alergi să vizitezi restaurant după restaurant în căutarea unuia care are locuri libere în Ploiești în perioada care te-ar interesa pe tine, stabilește mai întâi ce număr de invitați vor lua parte la petrecere și care este bugetul disponibil pentru sărbătoare.

Există mai multe criterii după care să alegi restaurantul ideal pentru a organiza o recepție de nuntă de zile mari, pornind de la cel gastronomic și până la aspectul privind amplasamentul (în interiorul sau în afara orașului), arhitectura pe care o are, serviciile conexe pe care le poate oferi, disponibilitatea locurilor de parcare etc.

Nu uita nici de latura practică, mai exact de faptul că este bine să alegi un loc pentru serviciul religios să fie desfășurat relativ aproape de restaurantul în cauză. Altfel va fi o adevărată provocare ca atât mirii, cât și invitații, să ajungă la timp la locul petrecerii.

Acest lucru este cu atât mai important cu cât vei avea ca invitați și persoane în vârstă, ce au dificultăți de mișcare. Nu uita că este un principiu de bază la o nuntă: este un eveniment pentru toată lumea, nu numai pentru tineri!

Nu uita să te interesezi dacă există în restaurant și o garderobă pentru oaspeți și un spațiu rezervat pentru cei mici.

Dacă există și invitați care vin cu copiii, ar trebui să existe un loc pentru prichindei unde aceștia să se relaxeze, să aibă jucării și să fie păziți eventual de un adult, așa încât să se afle în securitate deplină. În acest fel, toată lumea va fi calmă în timpul mesei.

Cele mai citite articole

Evident că poți alege și varianta unei nunți foarte restrânse, doar cu rudele apropiate și cei mai buni prieteni. În acea situație specială o poți face chiar și în creierii munților, deoarece toată lumea va fi mulțumită.

Dacă vă puteți căsători și fără rochie de mireasă, chiar puteți renunța și la flori,  la un fotograf de nuntă profesionist (deși nu este recomandabil), locația petrecerii nu poate fi ignorată.

Un sfat de care este bine să ții seama este acela de a alege acel salon de luni nuntă care simți că vi se potrivește, care nu te va respinge printr-o energie negativă, un loc unde să nu o să te simți ca un străin/ă.

Marea majoritate a saloanelor de evenimente au o capacitate minimă și una maximă. Ar fi trist ca invitații să stea ei înghesuiți din lipsa spațiului care să le dea confortul necesar, la fel cum ar fi de evitat situația în care vei alege o sală atât de mare și maiestuoasă, încât nuntașii să se piardă prin ea, fiind intimidați de grandoarea acesteia.

Orice s-ar spune, bugetul disponibil va fi acela care va decide în final. Indiferent de visele pe care ți le-ai făcut, costurile or să te aducă cu picioarele pe pământ, de aceea dacă cunoști tarifele unor astfel de spații din timp o să te poți orienta mai ușor.

Saloanele de nuntă din restaurante calculează spațiul necesar ținând cont de numărul de invitați.

La acestea se mai adaugă și decorațiunile, asigurarea unei mese pentru miri, un bar deschis pentru oaspeți, meniul ales etc.

Se va pleca de la un preț de bază, iar de acolo în sus opțiunile vor fi nesfârșite, în funcție de bugetul disponibil.

Oricum, dacă bugetul este la nivelul prețului minim al unui anumit salon, ar fi bine să căutați un restaurant cu un tarif ceva mai coborât, dar unde aveți mai multă libertate de mișcare. 

Dacă închiriați un spațiu pentru nuntă care este deja aproape de limita bugetului va fi o problemă, deoarece va trebui să mai angajați și profesioniști care să servească la masă. Bugetul ar trebui împărțit între diferitele categorii de produse și servicii, iar apoi să jonglezi în fiecare în această categorie, cu mai mult sau mai puțin, așa încât să nu rămâi în pană financiară per total.

Există pe internet foi de buget pentru nuntă de ajutor ca să îți poți calcula clar ce ai de plătit pentru fiecare serviciu, deci descarcă o asemenea aplicație, pentru că nu vei regreta.

Pare totul foarte întortocheat? Atunci mergi la Seva Events și oamenii de acolo te vor ajuta să iei cea mai bună decizie pentru o petrecere de nuntă senzațională!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce este bine sa folosesti cauciucuri de iarna?

Articolul Urmator

Eficienta dovedita a benzilor de albire a dintilor cu peroxid de hidrogen

Cele mai populare