Amenajarea camerei unui hotel de 3 stele: Ce dotări trebuie să aibă?

În general, numărul de stele al unui hotel indică nivelul de servicii și de facilități oferite clienților. În Europa, sistemul Hotrec, este cel pe baza căruia se acordă numărul de stele fiecărei unități de cazare. Pe lista țărilor care au aderat la acest sistem se află și România, iar la noi în țară, clasificarea hotelurilor se face pe baza a două criterii majore: în funcție de suprafața și de nivelul de dotare al fiecărei camere, dar și în funcție de calitatea serviciilor oferite. Așa că iată care sunt dotările necesare într-un hotel de trei stele și care sunt facilitățile de care ar trebui să beneficieze orice client, într-o astfel de unitate de cazare. 

Dimensiunea camerei

Într-un hotel de trei stele, o cameră single cu un singur pat ar trebui să aibă o suprafață de 10 mp, în timp ce o cameră cu două paturi ar trebui să aibă o suprafață de 14 mp, iar una cu trei paturi – 16 mp.

Paturile

Un hotel de trei stele ar trebui să ofere un confort ridicat clienților săi, așa că paturile ar trebui să fie cumpărate separat de restul mobilierului, de la furnizori specializați. Ar fi indicat ca acestea să fie cât mai rezistente, realizate din materialele de calitate și să ofere un confort sporit clienților. Pentru un hotel de trei stele, un pat single ar trebui să aibă o dimensiune de 90×200 cm, iar cele duble 140×200 cm. Iar la fiecare pat ar trebui să existe o noptieră cu lampă sau veioză.  În ceea ce privește schimbarea așternuturilor, normale metodologice prevăd că angajații unui hotel de trei stele sunt obligați să schimbe lenjerie la trei zile și prosoapele la un interval de două zile.

Mobilier

La capitolul mobilier, o cameră de hotel de trei stele ar trebui să fie echipată cu un dulap, un birou, o măsuța de cafea, un cuier, o oglindă de perete și două scaune. În general, materialele folosite diferă în funcție de categoria hotelului, și de design-ul dorit, însă, sunt recomandate piesele de mobilier din PAL laminat sau MDF furniruit. În camerele de hotel se evită folosirea pieselor din lemn masiv, deoarece nu este la fel de rezistent, în timp, precum celelalte materiale.

Corpuri de iluminat

Într-o cameră de hotel, corpurile de iluminat au atât un rol practic, cât și estetic. Așa că pentru a crea un ambient cât mai plăcut, este necesar ca o cameră de hotel de trei stele să fie dotată cu plafoniere, cu o lampă de birou, dar și cu veioze lângă pat.

Utilități 

Oricare cameră dintr-un hotel de trei stele trebuie să fie dotată cu un televizor, cu uscător de păr, un seif , un telefon fix, acces la internet și aparat de aer condiționat. De asemenea, din cameră nu poate să lipsească minibarul, care ar trebui să fie cât mai silențios. În general, un  frigider pentru hotel ar trebui să aibă o capacitate între 25l – 50l, însă cele mai utilizate sunt modelele de 40l.

Produse consumabile

De asemenea, un hotel de trei stele trebuie să ofere clienților anumite tipuri de produse consumabile, cum ar fi seturi hoteliere cu săpun, șampon și gel de duș, prosoape și halate de baie din bumbac.  Iar pentru ca  acestea să  fie transportate mai ușor, se recomandă folosirea unor cărucioare hoteliere. Pe IgienaPHS.ro se găsesc acum diferite tipuri de cărucioare pentru hotel la preț avantajos, dar și multe alte produse  hoteliere de calitate.

Facilități

Un hotel de trei stele trebuie să aibă recepția deschisă minim 14 ore, iar personalul trebuie să vorbească două limbi străine. De asemenea, oaspeții trebuie să beneficieze de loc de parcare, iar stația de taxi trebuie să fie în apropiere. În cazul structurilor de cazare cu mai mult de trei etaje, este necesar ca acestea să fie echipate cu lifturi, iar în toată clădirea trebuie să funcționeze un sistem de ventilație. 

Într-un hotel de trei stele, serviciul de room service trebuie să fie disponibil până la ora 22:00. În plus, oaspeții trebuie să beneficieze de un spațiu special pentru depozitarea bagajelor, dar și de alte servicii, cum ar fi: schimb valutar, curățătorie și acces la anumite săli de conferințe.

Așadar, într-un hotel de trei stele, toate camerele au baie proprie, telefon, TV, și acces la internet. În mare parte, dotările unui hotel de trei stele nu sunt diferite cu mult de cele ale unui hotel de patru stele, însă diferența este făcută de numărul de facilități oferite, dar și de calitatea serviciilor. 

Articolul Anterior

Avantajele parchetului triplustratificat pentru o locuință modernă

Articolul Urmator

Ce tip de penar şi ce model de ghiozdan să aleg pentru copilul meu?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *