Avantajele parchetului triplustratificat pentru o locuință modernă

Dacă vrei să-ți amenajezi locuința în stil modern și ești în căutarea unui material potrivit pentru pardoseală, parchetul triplustratificat este cea mai bună opțiune pe care trebuie să o iei în calcul. Acest tip de parchet este superior din toate punctele de vedere parchetului clasic, îmbinând perfect calitățile practice și funcționale cu cele estetice.

Pentru a te convinge de ce acest tip de parchet este cel mai potrivit într-o locuință modernă, îți prezentăm mai jos principalele sale avantaje.

Grosime mai mare decât parchetul clasic

Așa după cum ușor se poate deduce din denumirea sa, plăcile de parchet triplustratificat sunt compuse din trei straturi de lemn, ceea ce le oferă mai multe calități în plus, față de parchetul clasic. La baza plăcilor sunt două straturi de suport din lemn de rășinoase, peste care este aplicat stratul de uzură, care este din lemn de esență nobilă. Astfel, plăcile de parchet triplu stratificat au grosimi cuprinse între 13 și 15 milimetri, în timp ce plăcile de parchet clasic au între 6 și 8 milimetri grosime.

Durabilitate în timp

Un parchet triplustratificat bine întreținut rezistă fără probleme zeci de ani. Gradul ridicat de durabilitate se datorează atât materialului lemnos de calitate din care este realizat, dar și modului de construcție. Astfel, stratul median are rol de stabilizator, ceea ce face ca plăcile parchetului să se fixeze mult mai bine și să rămână așa timp îndelungat. Grosimea plăcilor este un alt factor care îi conferă parchetului durabilitate, precum și faptul că stratul superior este din lemn nobil, foarte rezistent.

Este ușor de întreținut

Pentru a rezista cât mai mult, parchetul triplu stratificat necesită o curățare regulată, care se face fără mari eforturi. Praful și alte urme de murdărie se îndepărtează foarte ușor cu aspiratorul, având grijă să folosești o perie, pentru a evita zgârierea suprafeței. Poți folosi și o cârpă umedă stoarsă foarte bine înainte, pentru că umezeala în exces poate dăuna parchetului. De asemenea, nu se recomandă nici folosirea de soluții pentru curățat, întrucât compușii chimici pot afecta lacul aplicat pe stratul de uzură.

Rezistență sporită la uzură

Parchetul triplustratificat rezistă foarte bine chiar și în încăperile cu un trafic intens, așa cum ar fi livingul. Acest fapt se datorează atât calităților lemnului nobil folosit la stratul de suprafață cât și faptului că acest strat are o grosime de 3,5-4 milimetri. Totodată, stratul de uzură este finisat cu mai multe straturi de lac întărit prin uscare cu ultraviolete, ceea ce face ca suprafața parchetului să reziste la trafic  intens și la zgârieturi.

Asigură izolare termică și fonică

Un astfel de parchet te ajută să reduci costurile cu energia termică în sezonul rece, întrucât nu permite pierderea de căldură la nivelul pardoselii. Prin natura sa, lemnul natural este un bun izolator termic, iar atunci când vine vorba de plăci de parchet formate din trei straturi de lemn, cu o grosime de 13-15 milimetri, poți avea garanția acestui fapt.

O altă calitate a parchetului triplu stratificat este și asigurarea unei bune izolări fonice, astfel că nu va trebui să umbli în vârful picioarelor prin casă, de teamă să nu-i deranjezi pe ceilalți, sau să nu îți bată vecinii în țeavă.

Ofertă variată de modele

Dacă te-ai decis să-ți montezi un astfel de parchet, îți va fi ușor să găsești modelul potrivit, care să corespundă întocmai preferințelor tale. Aceasta, deoarece există pe piață o diversitate de modele de parchet stratificat, iar tot ceea ce trebuie să faci este să studiezi oferta magazinelor de profil. Poți opta pentru un parchet cu finisaj lucios sau cu finisaj mat și poți alege nuanța care să se potrivească perfect cu cea a pereților sau a mobilei din locuință.

Aladar, dacă dorești un parchet cu un aspect elegant, care să fie în același timp durabil, rezistent și ușor de întreținut, acum știi ce să alegi.

Articolul Anterior

Utilizările pietrei de râu: de la finisaje exterioare la decorațiunile de interior

Articolul Urmator

Amenajarea camerei unui hotel de 3 stele: Ce dotări trebuie să aibă?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *