Beneficiile esteticii dentare si legatura lor sanatatea pacientului

Cand auzi vorbindu-se de estetica dentara, tu la ce te gândești? Este foarte probabil ca imaginea care iti vine in minte sa fie una dintre acele tehnici stomatologice care iti fac dintii mai albi, mai aliniati si sanatosi. 

Chipul unei persoane este un intreg din punct de vedere estetic. Este imposibil sa separi zambetul de restul fetei, deoarece zambetul trebuie ca sa fie in armonie restul. Din acest motiv, pacientii se asteapta din ce in ce mai des la servicii si solutii complete cand merg la stomatolog.

Beneficiile esteticii dentare

Un tratament stomatologic nu are doar un scop estetic 100%, chiar daca acesta este obiectivul principal pentru care unii pacienti isi programeaza o vizita la dentist. Asta pentru ca, atunci cand medicul specialist procedeaza la corectarea unor  dinti strambi  sau chiar la inlocuirea unuia sau mai multora ce au cazut din diverse cauze, exista si mari beneficii pentru sanatate.

  • Se imbunatateste nutritia

Aparatul bucal are o functie foarte clara: aceea de a pregati alimentele introduse in cavitatea bucala astfel incat acestea sa poata sa fie digerate cat mai usor. Deci, cu cat este mai putin eficienta masticatia, cu atat vor exista si probleme mai mari pentru digestie.

In speta, daca o persoana are dintii strambi sau daca ii lipsesc niste dinti in gura, mestecatia sa va fi afectata. Alimentele vor ajunge in bucati mai mari in stomac pentru a fi digerate, ceea ce, in timp, poate pune o presiune extraordinara asupra sistemului digestiv.

Mai mult decat atat, tocmai din cauza unor probleme medicale in in zona bucale, persoana tinde ca sa excluda adesea unele alimente din meniu sau cotidian (din pricina ca nu le poate mesteca), ceea ce poate fi daunator pentru sanatate.

Asa se face ca, a avea o dentitie completa si pe cat posibil aliniata, imbunatateste nu numai estetica faciala si zambetul, ci si absorbtia alimentelor, ceea ce va contribui la o nutritie adecvata si la o sanatate cat mai buna.

  • Prevenirea bolilor specifice gurii

Multe proceduri de estetica dentara ajuta si la prevenirea bolilor. Atunci cand persoana are dintii strambi, spre exemplu, este mai probabil ca o sa retina diverse resturi de mancare in gura, ceea ce face dificila efectuarea unei igiene orale corecte.

Cele mai citite articole

Aceste reziduuri, atunci cand nu sunt indepartate, formeaza placa bacteriana,  carii  si conduc la gingivita. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca aceasta afectiune contribuie si la aparitia respiratiei urat mirositoare, fapt ce poate provoca multe situatii jenante in viata de zi cu zi.

  • Previne durerile de cap

Tratamentele stomatologice care urmaresc sa corecteze problemele de muscatura sau bruxism pot preveni inclusiv durerile de cap, gat, umeri si chiar durerile de spate. Poate parea ciudat pentru unii, dar aceste neajunsuri de ordin dentar sunt capabile sa provoace supraincarcarea unei parti a arcadei la mestecare.

In timp, acest fapt poate conduce la  disfunctii ale articulatiei temporo-mandibulare si la aparitia durerilor. Bruxismul, adica scrasnirea intensa a dintilor, poate provoca grave probleme in zona.

  • Imbunatateste vorbirea si respiratia

Persoanele care au unul sau mai multi dinti lipsa au de multe ori si probleme de vorbire si/sau respiratie. Tratamentele stomatologice (mai ales implanturile) care refac estetica zambetului contribuie adesea la imbunatatirea  vietii pacientilor in cauza.

  • Cresterea stimei de sine

Zambetul, precum se stie, are o functie sociala foarte puternica. Poate sa ajute o persoana ca sa obtina un job mai bun, sa isi faci relatii de prietenie si de iubire, sa devina mai increzator in puterea sa interioara, mai sigura si mai pregatita in fata provocarilor vietii. Cu alte cuvinte: estetica dentara imbunatateste stima de sine, cu rol esential in sanatatea psihologica.

Asadar, efectuarea procedurilor ce tin indirect si de medicina estetica faciala este o alta etapa, fireasca, a procedurilor realizate de catre medicul stomatolog. Ele ofera pacientului posibilitatea de a profita de o oferta mai cuprinzatoare cand merg la dentist.

In plus, aceste tratamente efectuate in cabinetul stomatologici pot oferi si dentistului o satisfactie suplimentara rezultata din bucuria pacientului de a avea un chip mai placut, mai luminos si mai zambitor, in integralitatea lui.

Green Dental, cu sediul in  Bucuresti, str. Grigore Alexandrescu nr. 7, este o clinica stomatologica de top unde clientii beneficiaza de rezolvari eficiente pentru orice problema dentara au, inclusiv de ordin estetic. Programeaza-te si tu chiar azi!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum se verifică diamantele?

Articolul Urmator

5 sfaturi de care să ții cont dacă ai luat permisul de curând

Cele mai populare