Când să apelezi la o firmă de property management

Cei care au deja proprietăți pe care le gestionează știu prea bine că administrarea unui imobil presupune mult mai multe sarcini decât să găsești un chiriaș și să încasezi banii lunar de la acesta. Luând în calcul faptul că lista de responsabilități este mult mai lungă, anumite persoane vor dori ajutor, iar partenerul ideal într-o astfel de situație este o firmă de property management. În cele ce urmează vei afla când este oportun să apelezi la specialiști!

Dacă ai mai mult de o proprietate

În cazul în care ai o singură proprietate, activitățile de administrare nu-ți vor mânca atât de mult timp sau energie. Sigur, o să te agiți puțin să găsești un chiriaș, să stai de vorbă cu el/ea, să-l cunoști și să iei banii de la el în fiecare lună, dar vorbim totuși de o singură proprietate. 

Situația se complică atunci când ai mai multe proprietăți. Să ai grijă de toate în același timp se prea poate să nu fie rentabil, atât din punct de vedere al finanțelor, dar și al timpului petrecut pe drumuri/în telefoane. Așadar, dacă ai o proprietate sau mai multe în Cluj, apelează la un serviciu de property management în Cluj. Ai proprietăți în mai multe orașe? Aceeași soluție îți recomandăm! 

N-ai timp să cauți chiriași 

Poate că nu trăiești din chirie și ai propriul job, caz în care mai mult ca  sigur nu vei avea timp în fiecare zi să mergi la vizionări, să faci anunțuri la mica publicitate sau pe siteurile specifice, să negociezi și așa mai departe. Sau, pe de altă parte, poate că ai timp, dar nu ești genul căruia să-i placă să converseze cu străinii. Și totuși, vei dori să primești niște oameni cumsecade la tine în apartament, nu? 

Cele mai citite articole

Ca să scapi de această bătaie de cap, dar și de neplăcerile aferente în cazul în care ești predispus la a face o alegere greșită, apelează la specialiști! O firmă de property management nu doar că se va ocupa de întregul proces de găsire a chiriașilor, ci îi va și verifica pe aceștia pentru a se asigura că se potrivesc cu profilul descris de tine. Tot specialiștii se vor ocupa și de relația cu potențialii chiriași! 

Nu dorești să angajezi un administrator 

Desigur, dacă nu vrei să te ocupi tu de imobilul pe care-l ai în proprietate și nici nu dorești să angajezi o firmă de property management, ai și opțiunea de a contracta un administrator. Dar te-ai gândit ce înseamnă să fii angajator? 

Pe lângă plata salariului, pentru noul angajat trebuie să asiguri plata diverselor taxe, ca să nu mai vorbim de diverse cerințe și considerații juridice. Ești sigur că vrei să te încarci cu astfel de responsabilități? Este foarte posibil să ajungi la fel de ocupat cum ai fi fost dacă te ocupai singur de toate. Altfel, cu ajutorul unei firme de property management, cea care este doar un contractor independent, scapi de orice complicații. 

E absolut normal să-ți dorești să faci bani de pe urma investiției tale, dar nu-ți dorești să ai și timp? 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Trei transferuri pe care ar mai trebui să le facă Manchester United pentru a se lupta la titlu în acest sezon

Articolul Urmator

Lucruri pe care trebuie să le știi înainte de un implant dentar

Cele mai populare