Care sunt elementele pe care trebuie sa le iei in considerare cand cauti o centrala termica?

Confortul termic este esential in anotimpurile reci, atunci cand temperaturile sunt capricioase in termometre. Cei care decid sa se decupleze de la sistemul comun de incalzire din bloc si aleg sa cumpera o centrala Motan trebuie sa fie, insa foarte atenti, pentru a lua cea mai buna decizie. Fiind vorba de o investitie pe termen lung, utilizatorii trebuie sa aiba in vedere cel putin elementele mentionate in randurile urmatoare.

Tipul de combustibil utilizat

Pentru inceput, cumparatorii trebuie sa stie ca exista centrale care functioneaza pe baza de gaz metan, carbune, electricitate sau lemn. De exemplu, pentru cei care locuiesc la casa, in mediul rural, cele mai bune variante sunt cele care functioneaza pe lemne, carbune sau gpl, insa pentru persoanele care locuiesc in mediul urban, recomandate sunt centralele care functioneaza pe baza de celelalte tipuri de combustibil.

Tipul de centrala Motan

In functie de locuinta in care urmeaza sa fie instalate, centralele sunt impartite intre cele cu tiraj natural si cele cu tiraj fortat. Specialistii in domeniu recomanda centralele cu tiraj fortat pentru incalzirea apartamentelor, intrucat in cazul acestora, montajul este foarte usor, chiar daca spatiile sunt elimitate. In acelasi timp, eliminarea gazelor de ardere se face cu ajutorul unei tubulaturi incorporate, iar utilizatorii nu au nevoie de un cos de fum. Pe de alta parte, centralele cu tiraj natural au ventilatoare incorporate, care ajuta la eliminarea usoara a gazelor.

Spatiul ce trebuie incalzit

Persoanele aflate in cautarea unei centrale trebuie sa mai stie ca pot alege modelele ideale in functie de spatiul pe care trebuie sa il incalzeasca. Poate fi vorba despre apartamente clasice, in care exista o singura baie, o bucatarie si 2 dormitoare, acolo unde nevoia de incalzire este relativ scazuta si in cazul carora sunt suficiente centralele de 24KW.

Cand vine insa vorba despre spatii mai mari, care au pana la 200 de metri patrati, centralele trebuie sa aiba o putere mai mare, de circa 28 Kw. Mergand mai departe, pentru cladirile care masoara mai mult de 200 de metri patrati, modelele de 32 Kw sunt perfecte.

Nivelul de siguranta

Motan pune la dispozitia consumatorilor modele de centrale prevazute cu sisteme de siguranta extrem de bine realizate, astfel incat situatiile neprevazute sa poata fi tratate cat mai usor. De exemplu, modelele spre care se pot indrepta cei care isi cauta o centrala trebuie neapat sa se gandeasca si la faptul ca uneori, presiunea gazului metan poate scadea sau creste.

Mai mult, si presiunea apei se poate diminua sau creste, in functie de lucrarile realizate in cartier sau in functie de alte elemente. Centralele moderne sunt prevazute cu becuri sau sonorizari care indica fiecare situatie. Utilizatorii vor sti in acest fel cand trebuie sa ia masuri.

Detaliile tehnice mentionate reprezinta un scurt ghid de care toti cumparatorii trebuie sa tina cont. In definitiv, este vorba despre o investitie consistenta, de care toata lumea isi doreste sa se bucure in conditii optime si pentru o perioada cat mai indelungata!

Articolul Anterior

Eficienta dovedita a benzilor de albire a dintilor cu peroxid de hidrogen

Articolul Urmator

Cum sa alegi cel mai frumos set genti dama?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *