Cum se îmbracă adolescenții: 3 ținute la modă

Prin vestimentație, adolescenții transmit multe despre modul în care doresc să fie percepuți de cei din jur, dar și despre pasiunile și interesele lor de la această vârstă. De multe ori, outfiturile pe care pe poartă reprezintă faptul că vor să fie acceptați într-un anumit grup social, sau sunt inspirate din ținutele celebrităților sau influencerilor pe care le urmăresc și le admiră. 

De cele mai multe ori însă, felul în care se îmbracă tinerii este modul lor de a comunica faptul că încearcă să-și definească un stil propriu, care să îi definească.

Iată trei ținute la modă, pe care le poartă adolescenții în ziua de azi.

Ținute de adolescenți de tip casual sport 

Un stil urban, de tip sport-casual, este foarte îndrăgit de adolescenții din ziua de azi. Acesta presupune comoditate și confort, și îmbină dorința de mișcare a tinerilor cu lejeritatea de care ei au nevoie. 

Ținutele casual sport sunt compuse din piese de tip athleisure, inspirate din stilul sportiv cu o puternică notă fashion, și care reprezintă deja o nișă de sine stătătoare în industria de profil. Pentru băieți, acest look pune accent în principal pe sneakersi combinați cu jeanși, hanorace sau hoodie-uri din bumbac. Acestea sunt alegerile lor ideale pentru activitățile sportive pe care le practică și le îndrăgesc, sau pentru ieșirile în grupul de prieteni.

Colanții, bustierele, cardiganele sau pardesiele trei sferturi pentru adolescente se pot regăsi ușor între preferințele tinerelor, pentru a obține un look primăvăratic, relaxat și feminin de tip casual sport. Ca încălțăminte de fete se pot regăsi, alături de pantofii sport simpli sau colorați, și o pereche de botine scurte sau cizme de tip cowboy. 

Stil grafic, colorat

Cele mai citite articole

Un alt stil vestimentar în care se îmbracă des adolescenții astăzi este cel grafic, cu multe accente de culoare. În aceste cazuri, printre preferințele lor se numără jeanșii rupți și decolorați, dar și tricourile sau hanoracele cu multe detalii sau imprimeuri grafice, cât mai colorate.

Pentru fete, există anumite accente care punctează ținutele de acest fel. Este vorba fie de blugii accesorizați cu diferite detalii precum paiete sau flori colorate, fie de pantofii sport de tip skechers în multe variații de culoare, fie de un poncho sau cardigan cu imprimeuri mari, stilizate. O pălărie cu boruri mari, de vară sau de toamnă, este des întâlnită la astfel de ținute, iar vara, sandalele înalte în culori tari și ochelarii de soare cu rame mari, în culori vii sunt și ei de nelipsit. 

Stil urban, minimalist

Chiar dacă ținutele lejere și comode pentru adolescenți sunt predominate de accente sport, unii dintre aceștia preferă piese mai simple, cu aspect minimalist. În cazul băieților, un astfel de look este format de obicei din cămașă și pantaloni din bumbac sau denim, cu linie dreaptă, clasică, și încălțăminte mai simplă, într-o singură culoare. 

Pantofii în general sunt tot din zona sport, dar cu o gamă cromatică mai redusă. Fie sunt integral de culoare albă, fie au o talpă albă și o nuanțe închise, neutre pentru partea superioară: negru, bleumarin, maro. Un look mai rafinat îl pot obține și cu o pereche de botine scurte, de tip Chelsea. 

Acest tip de outfit este completat cu succes de cămăși albe sau cu imprimeuri discrete, și ocazional pulovere, sacouri sau pardesie scurte, până la genunchi. Atât băieții cât și fetele accesorizează de obicei cu un șal imens, colorat sau cu o pălărie chic.  

În general, adolescenții par să prefere confortul, iar din acest motiv un stil sportiv, urban este perfect pentru ținutele lor de zi. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum prepari cele mai bune chifteluțe de pui: 4 secrete

Articolul Urmator

Cărți fascinante de istorie, ce merită să stea în biblioteca ta

Cele mai populare