Cazinourile cu criptomonede – platformele viitorului în industria de iGaming?

Jocurile de iGaming reușesc să fie an de an în topul modalităților de relaxare preferate de către jucătorii din întreaga lume (peste 1.6 miliarde de persoane joacă regulat la cazinou, iar 4.2 miliarde de oameni au încercat cel puțin o dată jocurile de noroc). Platformele de casino online precum Vulkan Vegas atrag numeroși jucători la nivel global bucurându-se de popularitate în rândul celor care caută moduri de distracție gratuită sau pe bani.

Primul cazino cu criptomonede a fost lansat în 2013, iar de atunci numărul acestora a crescut în mod constant. Chiar dacă nu sunt atât de numeroase precum cazinourile online cu monede fiat, platformele care oferă posibilitatea de pariere cu criptovalute încep să devină populare printre jucători, mai ales de când au fost lansate noile cazinouri din Metaverse, care furnizează doar servicii bazate pe monede digitale.

Care sunt cele mai populare criptomonede folosite de cazinourile online internaționale?

Tehnologia blockchain este multă mai sigură decât orice alte modalități de plată online, oferindu-le jucătorilor posibilitatea de a efectua plăți 100% sigure și anonime, într-un sistem descentralizat și fără implicarea terților (societățile bancare). Platformele digitale cu valute electronice permit utilizarea mai multor criptomonede simultan (așa cum se întâmplă și cu monedele fiat) precum și alimentarea contului și retragerea banilor instant.

Printre cele mai apreciate monede digitale se numără:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Monero
 • Binance Coin

Numărul variantelor de criptomonede era de peste 10.000 în luna februarie 2022, însă doar câteva valute electronice sunt stabile, menținându-se de-a lungul timpului în topul celor mai sigure monede digitale. Acestea sunt Bitcoin, Tether, Cardano, Bitcoin Cash și USD Coin.

Cine este câștigătorul categoriei de cel mai bun furnizor de servicii de criptomonede din industria de iGaming în 2022?

EGR B2B Awards este una dintre cele mai prestigioase evenimente din industria jocurilor de noroc, așa că, un premiu câștigat la ediția organizată în fiecare an reprezintă o atestare a calității muncii realizate de către companiile care activează în acest domeniu. În ceea ce privește nominalizările din acest an pentru categoria Furnizorul de Servicii în Criptomonede din industria de iGaming, acestea au fost:

 • Vegas King
 • CoinsPaid
 • SolutionsHub
 • Pragmatic Play
 • Aspire Global
 • Pinnacle

Cele mai citite articole

În cadrul ceremoniei desfășurate la The Brewery în Londra în data de 15 iunie, câștigătorul desemnat al acestei categorii a fost SolutionsHub. Compania și-a început activitatea în 2016, iar de atunci a reușit să devină unul dintre cei mai cunoscuți furnizori de servicii egaming, criptomonede și plăți bancare. Acest brand a fost prima companie care a obținut la nivel global o licență blockchain pentru jocurile de noroc.

Trebuie menționat faptul că SolutionsHub nu se află la prima distincție în acest domeniu, fiind câștigătorul premiului la categoria Furnizorul Anului de Servicii de Criptomonede și în la ediția EGR B2B din 2019. În viziunea COO-ului companiei, Nick Wright, această distinctive obținută de SolutionsHub reprezintă o dovadă a importanței din ce în ce mai mari a tehnologiei blockchain și criptomonedelor pentru piață de iGaming.

Acesta a menționat că din ce în ce mai mulți clienți se orientează către implementarea soluțiilor bazate pe criptomonede în cazinourile lor, aceștia înțelegând că Web 3.0 reprezintă următorul pas în viitorul industriei jocurilor de noroc. De asemenea, Nick Wright consideră că acest premiu este și o recunoaștere a jurisdicției Isle of Man în domeniul jocurilor de noroc, o zonă care oferă atât un mediu sigur pentru afacerile de iGaming, cât și infrastructura necesară bunei funcționări a acestor afaceri.

SolutionsHub – liderul de pe piața jocurilor de noroc la nivel global

Obținerea acestei distincții de către această companie nu este un eveniment singular, pentru că, până în 2022, numărul premiilor din portofoliul brandului este de 30. Această companie a câștigat în 2022 titlul de Furnizorul Anului în cadrul ceremoniei Leading Adviser Awards 2021, precum și premiul de Cel mai Bun Furnizor de Servicii Licențiate Blockchain în cadrul evenimentului World Finance Awards.

Iar succesul obținut în 2021 a fost confirmat și în 2022, atunci când SolutionsHub a obținut a doua distincție consecutiv la Acquisition Internațional Worldwide Finance Awards. În cadrul evenimentului EGR B2B 2022, brandul a mai fost nominalizat și la alte două categorii – Cel Mai Bun Furnizor de Servicii și Cel Mai Bun Furnizor de Servicii Corporate.

Având în vedere companiile contra cărora a concurat SolutionsHub la categoriile mai sus-menționate se poate spune că acest brand și-a consolidat poziția pe piața de iGaming. Mai ales că printre brandurile de top nominalizate s-au numărat Ascensi Technologies, Genius Sports, EveryMatrix, Sportradar, Eyecon, Iforium, Afilexion GTG, OneComply sau Capital International Bank.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Specialiștii de la Diseno România îți oferă 3 motive să folosești mozaic în amenajarea unei locuințe moderne

Articolul Urmator

Ce rol au jucăriile interactive in viața copilului tău

Cele mai populare