Specialiștii de la Diseno România îți oferă 3 motive să folosești mozaic în amenajarea unei locuințe moderne

În raport cu materialele obișnuite folosite pentru acoperirea pereților dintr-o locuință, mozaicul devine o alegere tot mai populară în amenajarea interioară a caselor moderne, în special datorită originalității pe care o oferă încăperii în care este integrat. Plăcile de mozaic sunt de fapt un întreg format din bucăți mici de plăci, ce creează un efect unic atunci când sunt montate pe o suprafață. 

Conform specialistilor de la Diseno Romania, magazin de produse ceramice si sanitare, mozaicul a devenit o alternativă modernă și avantajoasă la faianța tradițională, iar integrarea sa în amenajarea interioară are un puternic caracter atemporal. Acesta adaugă o notă specială designului prin efectul cromatic deosebit. 

Mozaicul este versatil și poate fi integrat în orice cameră

Versatilitatea este principalul avantaj al mozaicului. Plăcile de mozaic pot fi integrate în orice cameră din locuință, datorită paletei variate de opțiuni. Cel mai adesea, acestea se aleg pentru bucătărie și baie și sunt disponibile în diferite materiale, precum sticla, marmura sau metalul. Mozaicul se potrivește oriunde: pereți, podele, tavan, piscină, adaptându-se cu ușurință la orice suprafață și stil, fie contemporan, rustic, minimalist sau clasic.    

Un alt aspect de remarcat atunci când vine vorba despre mozaic este diversitatea pe care o oferă. Tonuri pastelate și pestrițe, combinații exotice de nuanțe, forme geometrice, modele florale – toate acestea și multe altele pot fi transpuse pe orice suprafață dintr-o locuință. Varietatea de culori, stiluri și materiale stabilesc o atmosferă fermecătoare în cameră și devin un punct de referință în designul și arhitectura încăperii.  

Rezistența este un atribut definitoriu al mozaicului

O caracteristică pe care oricine și-o dorește de la materialele de acoperire a suprafețelor este rezistența, iar mozaicul bifează această cerință. El poate fi păstrat vreme de câteva decenii și pe lângă faptul că atrage atenția prin estetica sa, se remarcă prin rezistența la impact și la umiditate, motiv pentru care este ales cu precădere în baie și bucătărie. 

Cele mai citite articole

Durabilitatea este un atribut care face din mozaic un material potrivit și pentru acoperirea podelelor, deoarece nu se va deteriora la impactul cu obiecte dure. Nu este ușor de spart și își păstrează aspectul de nou vreme îndelungată. De regulă, mozaicul rămâne intact dacă este montat corespunzător și dacă se aleg materiale de înaltă calitate.  

Mozaicul este foarte ușor de întreținut

Spre deosebire de alte materiale, care se deteriorează din cauza umezelii, a luminii soarelui sau pur și simplu din cauza trecerii timpului, deci necesită o întreținere specială, mozaicul mai are un avantaj: se întreține foarte ușor, iar razele soarelui și apa nu reprezintă un pericol pentru integritatea acestuia. 

Pentru a rămâne într-o stare bună din punct de vedere estetic, este suficient ca suprafețele acoperite cu mozaic să fie curățate de praf, cu apă și săpun, fără a fi necesare produse speciale de îngrijire. 

Așadar, mozaicul este o alegere inspirată nu doar pentru piscinele moderne, ci și pentru interiorul locuinței, câștigând o popularitate considerabilă în fața plăcilor clasice de faianță. Acesta poate să creeze un decor simplu, dar original. Fragmentele de piatră, ceramică, sticlă sau alte materiale, într-un tablou unitar, reușesc să reziste probei timpului și să rămână o alegere de top în materie de design interior.  

În showroom-urile Diseno România vei găsi o gamă variată de opțiuni de mozaic, de la două dintre cele mai cunoscute firme din întreaga lume – Sicis și Porcelanosa Grupo. Mai multe detalii poți descoperi pe www.diseno.ro sau în showroom-urile brandului, din:

  • Calea Dorobanti 135-145, Bucuresti
  • Bd. Bulevardul Pipera 30, Voluntari.

Cele mai citite articole

Share your love