Ce alegeri să faci pentru un look cool și un outfit confortabil la sală

Toată lumea vrea să arate cât mai bine chiar și atunci când face sport. Unii merg la sală pentru a se antrena din greu, în timp ce alții sunt acolo doar pentru a socializa.

Fie că faci parte din prima categorie, fie din cea de-a doua, iată câteva recomandări despre ce ar trebui și ce nu ar trebui să porți în sala de sport pentru a fi confortabil și cool în același timp.

Pantofii sport 

Pantofii sunt accesorii esențiale în sala de sport, nu numai din perspectiva stilului, ci și a activității fizice. Nu poți purta orice fel de pantofi la sală. Antrenamentul în adidașii adecvați te va ajuta să ai un echilibru mai bun și un confort sporit. Este o greșeală comună în rândul multor persoane să creadă că pantofii ce se mulează pe laba piciorului sunt mai buni pentru antrenament. 

În funcție de cum arată rutina ta de exerciții fizice, alegerea pantofilor potriviți poate face o diferență uriașă.

În unele cazuri, încălțările adecvate te pot ajuta să eviți incidente, cum ar fi pierderea echilibrului în timpul ridicărilor. Când vine vorba de banda de alergare, ai putea aluneca și te-ai putea răni. De asemenea, alergarea va fi mult mai confortabilă în pantofii potriviți. 

Dacă petreci mai mult timp pe banda de alergare sau pe pistă, alege pantofi speciali pentru alergare. Aceștia sunt mai moi și mai flexibili, pentru a putea îndoi vârful piciorului.

Outfituri lejere vara la sala

Chiar dacă vrei să fii în trend tot timpul, trebuie să știi că purtarea unor haine care nu sunt potrivite pentru exerciții fizice îți poate scădea semnificativ performanța. În această privință, ar trebui să alegi topuri și pantaloni adecvați care să îți asigure un aspect plăcut, în timp ce poți efectua exercițiile fizice în parametrii corespunzători. 

Pentru vară, este evident că vrei să porți pantaloni scurți care să arate bine și să-ți asigure ventilația corespunzătoare în zona bazinului. Optează pentru o pereche se pantaloni până deasupra genunchiului. 

Aplicarea parfumului înainte de antrenament

Dacă nu ești sigur că este în regulă să aplici parfum înainte de antrenament, nu ești singura persoană care își pune această întrebare. Într-adevăr, amestecul de transpirație și parfum nu este deloc plăcut, însă nu toate parfumurile acționează la fel. Proiecția poate fi foarte diferită de la un produs la altul. 

Cele mai citite articole

Unele parfumuri barbati pot fi aplicate și la sală, mai ales cele ce conțin note revigorante ce te ajută să-ți menții buna dispoziție, fără a fi ofensatoare. De exemplu, menta este cunoscută pentru efectul său revigorant. Aceasta poate acționa precum o motivație suplimentară pentru zilele în care s-ar putea să nu ai chef de antrenament.

De asemenea, lavanda este cunoscută pentru efectul relaxant. Mirosul ei poate îmbunătăți starea de spirit și chiar poate scădea ritmul cardiac. 

Hainele de bumbac

În timp ce bumbacul ar putea fi mult mai confortabil în majoritatea situațiilor, trebuie să știi că acest material va absorbi transpirația la un asemenea nivel încât vei lăsa urme de apă în jurul tău în timpul antrenamentelor intense. 

În această privință, ar trebui să alegi materiale care nu au proprietăți de absorbție a apei, cum ar fi poliesterul. Acesta este principalul motiv pentru care jucătorii profesioniști îl poartă. În plus, acest material te va ajuta și să te usuci mai repede și să transpiri mai puțin.

Purtarea accesoriilor

Când vine vorba de accesorii, este indicat să porți o brățară inteligentă sau un smartwatch și să le folosești pentru a-ți analiza rezultatele.

De asemenea, ar trebui să eviți bijuteriile atunci când te antrenezi. Lasă colierele, brățările și inelele în vestiar sau acasă atunci când mergi la antrenament. Motivul pentru care ar trebui să eviți să porți oricare dintre acestea este că le poți zgâria sau rupe. În plus, nu este nici comod să te antrenezi purtând bijuterii.

Haine strâmte

Putem observa că multe persoane poartă tricouri strâmte în sălile de sport, deoarece le evidențiază musculatura. Cu toate acestea, trebuie să știi că a purta haine prea strâmte ar putea să îți diminueze abilitățile sau chiar să-ți afecteze fluxul sanguin. Prin urmare, poartă ținuta care îți va oferi confort maxim în timpul antrenamentelor intense. 

Poți observa că hainele tale sunt prea strâmte dacă ai probleme cu unele părți ale antrenamentului, cum ar fi ridicarea greutăților sau ghemuirile.

Așadar, să mergi la sală de câteva ori pe săptămână este ideal pentru a te menține în formă. Și este în regulă să-ți dorești să fii prezentabil și la modă chiar și acolo, mai ales că în ziua de astăzi sala de fitness a devenit unul dintre cele mai populare locuri de socializare.

Sursa foto:Shutterstock.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Iată 5 dintre cele mai convenabile destinații pentru anul ce vine

Articolul Urmator

Recomandari de piese auto de la un service auto autorizat?

Cele mai populare