Ce este HCM și cum îți poate ajuta businessul?

Utilizarea unei surse unice de date HR pentru toate operațiunile companiei reprezintă o modalitate inovatoare de a dezvolta procese, analize și experiențe la nivelul întregii organizații. Este binecunoscut faptul că performanța și aptitudinile angajaților sunt avantaje competitive importante. De aceea, orice strategie de business eficientă trebuie să includă soluții pentru administrarea, remunerarea și dezvoltarea salariaților.

Prin implementarea unui sistem HCM, firmele pot răspunde prompt la schimbările care țin de capitalul uman și beneficia de numeroase avantaje. Vezi mai departe la ce se referă această aplicație tehnologică și cum îți poate ajuta afacerea să evolueze:

Ce înseamnă HCM?

HCM (Human Capital Management) este un termen folosit pentru strategii de afaceri, diverse aplicații IT sau tehnologii utilizate pentru atingerea obiectivelor de business. În limba română, înseamnă managementul capitalului uman și presupune transformarea funcțiilor administrative ale departamentului de resurse umane în oportunități, pentru stimularea angajamentului și a productivității.

Un soft HCM este conceput pentru a ajuta departamentele de HR să colecteze date despre angajații companiilor, în mod eficient, rapid și în deplină siguranță. Acesta automatizează sarcinile pe care personalul din zona resurselor umane trebuie să le realizeze în fiecare zi. De asemenea, softul rezolvă cu ușurință toate activitățile referitoare la managementul competențelor, analiza performanței salariaților, planificarea cursurilor și a programelor de training sau valorificarea potențialului maxim al forței de muncă.

Cum funcționează un soft HCM?

În mod normal, cele mai multe activități desfășurate de angajații din HR sunt repetitive și vizează întocmirea pontajului și a ștatelor de salarii, înregistrarea concediilor, evaluarea competențelor, eliberarea de adeverințe sau transmiterea anumitor informații despre salariații unei firme. Un soft HCM înregistrează și stochează acest volum uriaș de date despre personal și automatizează procesele referitoare la resursele umane. Programul este format dintr-o bază de date unică și mai multe module distincte care pot fi implementate separat ori integrate cu alte soluții informatice.

Aplicația include totul într-un sistem global care poate fi utilizat cu ușurință. De pildă, administrarea personalului cu softul performant Pluriva HCM se face prin intermediul unei platforme online care poate fi accesată de pe laptop, calculator, smartphone sau tabletă. Astfel, gestionarea forței de muncă, pontajul electronic, indicatorii de performanță, calculul salarial și multe alte funcții referitoare la managementul capitalului uman se regăsesc într-un singur soft online.

Cum poate un soft HCM să îți ajute businessul?

Cele mai citite articole

Soluția HCM include toate funcționalitățile de bază pentru gestionarea facilă a datelor cu privire la angajații companiei. Împreună, modulele softului formează un set de instrumente de business puternice, special concepute pentru a răspunde provocărilor din organizațiile moderne. Iată ce beneficii îți aduce un sistem HCM:

Permite managementul resurselor umane

Dacă alegi să implementezi un software performant în firma ta, vei controla mult mai ușor costurile muncii și poți reduce procesele manual sau menține cheltuielile pentru anumite proiecte. Totodată, ai posibilitatea de a administra tot ciclul de evoluție al unei persoane în compania ta, de la angajare și până la pensionare.

Optimizează activitățile de rutină

Aplicația HCM reduce semnificativ timpul de lucru, automatizează taskurile și elimină sarcinile repetitive. În acest fel, specialiștii din HR se pot concentra mai bine asupra lucrurilor cu adevărat importante care cresc performanța firmei.

Oferă o mulțime de date în timp real

Sistemul funcționează ca un centru unic de informare și oferă detalii despre toți candidații și angajații din firmă. Datele pot fi consultate la nivel de echipă, departament, companie, grup de firme, în funcție de nevoile organizației, ajutând la claritatea structurii organizatorice, monitorizarea performanței sau raportarea rapidă pe toate procesele de HR.

Contribuie la atragerea și reținerea candidaților potriviți

Prin folosirea unui sistem inteligent, este gestionat întregul proces de colaborare dintre o companie și angajații săi prin metode eficiente de recrutare, familiarizarea noilor salariați, managementul obiectivelor și performanțelor, compensații și beneficii sau planificarea celor mai buni succesori.

Centralizează aptitudinile și cunoștințele angajaților

Orice antreprenor își dorește să fie întotdeauna la curent cu situația aptitudinilor, competențelor și certificărilor salariaților. Softul HCM integrează un modul pentru centralizarea cunoștințelor și facilitează configurarea unor programe proprii de evaluare a capitalului uman.

O soluție HCM te ajută să realizezi plăți pentru performanță sau atingerea anumitor obiective și să ții cheltuielile sub control. Programul se adaptează rapid la nevoile oricărei organizații, contribuie la perfecționarea constantă a angajaților, asigură conformitate cu legislația în vigoare și chiar este util pentru a anticipa uzura forței de muncă. Astfel, compania poate face față tuturor schimbărilor organizaționale și adopta strategii moderne pentru managementul personalului.

Cele mai citite articole

Share your love